naar top
Gemeente Dendermonde

Nieuwe afscheidsruimte op begraafplaats Oudegem

Na Baasrode, Appels en Grembergen is Oudegem de vierde begraafplaats die een afscheidsruimte krijgt.

Om in dezelfde stijl te blijven, werd opnieuw gekozen voor het ontwerp van Artex ingenieurs en architecten bvba uit Dendermonde. Het is een sober, strak en modern ontwerp, volledig vervaardigd uit natuurlijke materialen die passen bij de omgeving.

Het is een bewuste keuze om de afscheidsruimte voldoende open te laten en licht toe te laten. We plaatsten ook een bank, zodat de afscheidsruimte een rustpunt wordt. Ook bij uitvaarten kan de bank worden gebruikt. 

De kinderbegraafplaats en het ereperk werden al eerder hervormd. Beton en grijze stenen maakten plaats voor mooie paden en groen, volledig passend in onze visie van parkbegraafplaatsen. De bouw van deze afscheidsruimte is een van de laatste stappen bij de hervorming van de begraafplaats van Oudegem.

Net als bij de andere afscheidsruimtes voerde de technische uitvoeringsdienst van de stad ook alle werken uit, behalve de dakwerken. 

Bij het afscheid nemen en in moeilijke tijden kunnen woorden van troost helpen. Daarom staat er een gedicht op de metselwerkwand van de afscheidsruimte. We deden een beroep op Zinspiratie. Deze schrijfgroep schreef een bundel met gedichten en gedachten rond gemis.

Dit artikel werd gepubliceerd op 31 oktober 2019.
  • foto1