naar top
Gemeente Dendermonde

Dendermonde wint drie prijzen van de Groene Lente

De Groene Lente is een wedstrijd die een overzicht geeft van de toonaangevende groenprojecten in Vlaanderen, een mooi palet van verschillende inspirerende projecten van de lokale besturen. Dendermonde heeft deelgenomen aan deze wedstrijd en heeft hier drie prijzen in de wacht gesleept.

Zo werd de herinrichting van het pleintje in de Franz Courtensstraat tweede laureaat in de categorie ‘groen bij een gebouw’ waarbij we zelfs projecten uit Antwerpen en Roeselare voorgingen.

De stad nam ook voor de eerste keer deel als bijenvriendelijke gemeente en werd meteen beloond met een bijensymbool voor haar werk rond extensief maaien van graszones en het plaatsen van bijenhotels op strategische plaatsen.

Als kers op de taart kregen we ook twee bloemensymbolen als beloning voor de bebloeming van de stad en de deelgemeenten.

Al deze prijzen zijn een mooie erkenning van het werk dat wordt verricht om van Dendermonde een groene stad te maken. Ook de komende jaren wordt er verder ingezet op meer en kwalitatiever groen, zowel in de binnenstad als in de deelgemeenten.

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 december 2019.
  • foto1