naar top
Gemeente Dendermonde

Eerstelijnszone Dender beloont zorg- en welzijnsaanbieders met ELZ-awards

ElZ Dender wil via awards organisaties, diensten of individuen die zich het voorbije jaar op een of andere manier hebben onderscheiden in de schijnwerpers zetten en doet een oproep naar kandidaten.

Wat is ELZ Dender

Eerstelijnszone Dender (ELZ) groepeert de gemeenten Dendermonde Lebbeke, Berlare, Buggenhout, Hamme en Zele. De ELZ bundelt alle zorg- en dienstverlening waar u als burger zonder doorverwijzing beroep kan op doen. Dat is een heel breed gamma: gezinshulp, thuisverpleging, huisarts, apotheker, kinesist, sociale diensten van de ziekenfondsen of gemeenten, woonzorgcentra … maar ook het aanbod gedragen door mantelzorgers en vrijwilligers.

De bedoeling is dat er meer en betere samenwerking komt tussen de diensten onderling, met de mensen met zorgnood en hun omgeving als belangrijke partners. Samen werk maken van zo lang mogelijk zo gezond mogelijk te leven is een andere belangrijke opdracht van de ELZ.

ELZ awards

ElZ Dender wil via ELZ-awards (of Elza’s) organisaties, diensten of individuen die zich het voorbije jaar op een of andere manier hebben onderscheiden in de schijnwerpers zetten.
Er zijn 5 Elza’s te verdelen: beste samenwerkingsverband, beste innovatief initiatief op vlak van zorg en welzijn, beste buurtzorgproject, beste ELZ-ambassadeur en de mantelzorger/vrijwilliger of persoon met zorg- en ondersteuningsnood van het jaar in Eerstelijnszone Dender.

Bent u of kent u een kandidaat die zich in 2019 bijzonder verdienstelijk maakte op vlak van één van de nominaties of was u het afgelopen jaar zelf zorgbehoevend en wilt u uw vrijwilliger, mantelzorger en of zorg/welzijnsorganisatie in de bloemetjes zetten, dan kunt u een kandidatuur uiterlijk op zaterdag 25 januari 2020 indienen via eerstelijnszone@gmail.com.

De laureaten worden bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van ELZ-Dender op 31 januari. Er wacht hen eeuwige roem en een kunstwerk vervaardigd door het keramiekatelier van ldc Zilverpand.

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 januari 2020.
  • foto1