naar top
Gemeente Dendermonde

Duurzame energie en burgercoöperatie

De stad zet ook deze legislatuur in op hernieuwbare energie. Zonnepanelen of windmolens plaatsen, is al een goede oplossing om lokaal hernieuwbare energie op te wekken. Iedereen kan daar een steentje aan bijdragen!

Jammer genoeg is dit niet geschikt voor iedereen en kan dat ook niet overal. Samen met onze inwoners investeren we graag in milieuvriendelijke energievoorzieningen onder de vorm van een coöperatie. Zo kan iedereen investeren in én meehelpen aan de productie van groene stroom. Bovendien heeft zo’n burgercoöperatie ook financieel voordelen voor wie investeert in de transitie naar een duurzame energietoekomst.

Twee burgercoöperaties actief in Dendermonde stellen zich op 12 februari 2020 graag aan u voor met het oog op meer lokale hernieuwbare energie opwekken in Dendermonde. Zij onderschrijven de duurzame ICA-principes van een burgercoöperatie en de stad steekt daar mee haar schouders onder!

We nodigen u dan ook graag uit op 12 februari 2020 om 19.30 u. in de Bert Heuvinckzaal van CC Belgica (Kerkstraat 24) om kennis te maken met Ampère en Denderstroom.

Deze infosessie is gratis en voor iedereen toegankelijk!

#project9200

Dit artikel werd gepubliceerd op 16 januari 2020.
  • foto1