naar top
Gemeente Dendermonde

Zwerfkatten krijgen schuilhuisjes

De stad zet met de steun van de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid en haar vrijwilligers in op veilige schuilhokjes voor zwerfkatten.

De stad zet al jaren in op diervriendelijk zwerfkattenbeleid om overlast en hinder veroorzaakt door zwerfkatten tot een minimum te herleiden. Dat is geen eenvoudige klus gelet op de vele vaak tegengestelde belangen. Van katteneigenaars, jagers, vrijwillige dierenvrienden, dierenartsen  … tot iedereen die in Dendermonde woont, werkt of passeert. Iedereen speelt zijn eigen rol. 

Door zwerfkatten te vangen, steriliseren of castreren en terug te plaatsen op de plek waar ze gevangen werden, breidt de zwerfkattenpopulatie op ons grondgebied niet uit. En dat is een goede zaak voor iedereen! Zo wordt de hinder beperkt voor wie in de buurt van een zwerfkattenpopulatie woont. 

Met de wintermaanden voor de deur hebben deze dieren vaak ook nood aan een warm en droog plekje om in te verblijven. Samen met onze vrijwilligers werden er in heel Dendermonde daarom op diverse locaties en met de steun van de Vlaamse overheid schuilhokjes bijgeplaatst.

Wij vragen aan onze inwoners en passanten om de huisjes ongemoeid te laten staan.  

Dit artikel werd gepubliceerd op 16 januari 2020.
  • foto1