naar top
Gemeente Dendermonde

Sportmateriaal voor gevangenis Dendermonde

Het lokaal bestuur Dendermonde bezorgt opnieuw sportmateriaal aan de gevangenis van Dendermonde: tafeltennisbats voor buiten en fitnessgewichten. De stad staat ook in voor een sporttrainer die een sportuurtje geeft.

De stad werkt hiervoor samen met De Rode Antraciet, een vzw die een groepsaanbod van sport en cultuur organiseert in de gevangenissen van Vlaanderen en Brussel.

De mogelijkheden tot beweging en sport blijven in een gevangenis beperkt. De behoefte aan beweging is nochtans heel groot: met uitzondering van wat buitenlucht op de wandelkoer en het werk, zitten veel gedetineerden immers continu in hun cel. Gedetineerden kunnen gebruik maken van de fitnesszaal, voetballen of basketballen in de sportzaal of deelnemen aan lessen (yoga, dans, enz.).

Ook in de gevangenis is het belang van sport en beweging niet te onderschatten. Door sport binnen te brengen in de gevangenis wordt niet alleen voor een uitlaatklep gezorgd, maar misschien ook voor een hobby waar gedetineerden na hun gevangenisstraf een houvast in kunnen vinden bij hun terugkeer in de samenleving.

Dit artikel werd gepubliceerd op 30 januari 2020.
  • foto1