naar top
Gemeente Dendermonde

Bloembakken #project9200: samen tegen corona!

Vanaf donderdag 16 april ziet u in het Dendermondse straatbeeld speciale bloembakken in kader van de strijd tegen corona.

De bakken trekken de aandacht door de mooie, fleurige bloemen van lokale teler Maris-Plants, door de hoge vlaggen en ook door een paneel met het aangepast logo van het meerjarenplan. De slogan luidt nu #project9200: samen-tegen-corona. In elke deelgemeente staat een bloembak. De technische uitvoeringsdienst stond in voor de realisatie en de plaatsing ervan.

Door deze bloembakken wil het lokaal bestuur elke inwoner op een bijzondere manier bedanken: een bedanking voor iedereen om de COVID-19-maatregelen goed na te leven, een bedanking voor iedereen die aan de slag blijft en ervoor zorgt dat onze maatschappij blijft functioneren in deze moeilijke omstandigheden, een bedanking voor iedereen die zich inzet in de strijd tegen het coronavirus ... Denk maar aan de vele verpleegkundigen, artsen, zorgkundigen en vele andere medewerkers uit de brede welzijns- en gezondheidssector die zich hard inzetten voor kwetsbare zorgvragers, waaronder de slachtoffers van het coronavirus. Dat verdient de grootste waardering! Maar ook een bedanking voor de vele vrijwilligers, winkeliers, poetsploegen, apothekers, afvalophalers, veiligheidsdiensten, postbodes, medewerkers die hen ondersteunen ... 

Naast een bedanking is het ook een aanmoediging om verder vol te houden en de maatregelen te blijven naleven. Een strikte naleving ervan door iedereen, van jong tot oud, door iedereen samen, is noodzakelijk om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Burgerzin en solidariteit met de meest kwetsbare personen is onontbeerlijk. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 17 april 2020.
  • foto1