naar top
Gemeente Dendermonde

Wat is jouw idee voor onze stad?

De stad Dendermonde biedt een nieuwe mogelijkheid aan om samen met de inwoners aan de toekomst te bouwen: het burgerbudget. Inwoners mogen ideeën indienen via het digitaal inspraakplatform Denk mee(r) voor Dendermonde. 

Een volkstuintje in de straat? Een fitnesstoestel in het park? Een buurtzithoek? Een basketbalring op het buurtpleintje? Wellicht heb jij ook een tof idee voor jouw straat, buurt of wijk? Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje of deel jouw idee via het inspraakplatform Denk mee(r) voor Dendermonde! Daar lees je ook meer over de voorwaarden en de stemprocedure.

Het doel van het burgerbudget is om inwoners te laten meedenken en samenwerken, én hun omgeving en leefwereld naar eigen inzicht mee vorm te geven. Algemeen belang speelt hier een belangrijke rol. Het idee moet plaatsvinden binnen het grondgebied van Dendermonde en deelgemeenten. Het moet ook binnen de bevoegdheden van de stad vallen. Aanpassingen aan een gewestweg bijvoorbeeld, kunnen dus niet.

Deel jouw idee!

Als de ideeën helemaal uitgewerkt zijn en aan de voorwaarden voldoen, is het de beurt aan de inwoners om op de ideeën te stemmen. De stemronde start op 17 augustus. Bekijk hier de tijdslijn van het burgerbudget.

Dit artikel werd gepubliceerd op 23 april 2020.
  • foto1