naar top
Gemeente Dendermonde

Inzameling laptops groot succes

Twee weken geleden startte het lokaal bestuur een zoektocht naar laptops om afstandsonderwijs te kunnen garanderen voor alle leerlingen uit de Dendermondse secundaire scholen. Op die manier krijgen kwetsbare jongeren de kans om digitale lessen te volgen en huistaken te maken.

Er kwam veel respons op deze oproep: meer dan 100 laptops en vaste pc’s werden gedoneerd door inwoners, bedrijven en andere organisaties.

Via samenwerking met de scholen werden deze laptops klaargezet voor gebruik en verdeeld. Al deze toestellen werden ingeschakeld om leerlingen individueel te ondersteunen of zullen ingezet worden in de scholen die binnenkort door de coronamaatregelen aangewezen zijn op een alternatieve werking.

Graag wil de stad Dendermonde iedereen van harte bedanken die een laptop of computer heeft gedoneerd! In het bijzonder het IT-bedrijf IT1 voor het afleveren van 45 vaste pc’s, Business Club Dendermonde voor de aankoop van 10 nieuwe laptops, Medisch Labo Medina & Centrum voor Medische Analyse voor 8 herbruikbare laptops en pc’s en het IT-bedrijf Lansweeper voor enkele herbruikbare toestellen en de aankoop van 5 nieuwe laptops.

Nog steeds laptops welkom

Onze inzamelactie loopt nog steeds: indien je over bruikbare of afgeschreven laptops beschikt, kan je contact opnemen via 052-37 85 11 of laptops@dendermonde.be.

Dit artikel werd gepubliceerd op 8 mei 2020.
  • foto1