naar top
Gemeente Dendermonde

Alle bewoners stedelijke woonzorgcentra testen negatief op COVID-19

Wzc Aymonshof, wzc Hof ter Boonwijk en wzc Sint-Vincentius werden geselecteerd door het Agentschap Zorg en Gezondheid om alle bewoners en medewerkers te testen op COVID-19. Intussen werden alle testen uitgevoerd en zijn de resultaten gekend. Geen enkele bewoner is besmet met corona!

Eén personeelslid testte positief waarbij de nodige instructies gevolgd zijn door het Agentschap Zorg en Gezondheid. We zijn ontzettend blij met deze resultaten en willen ons blijven inzetten om dit zo te houden. Alle bewoners en familieleden werden intussen geïnformeerd over dit goede nieuws.

De staalafnames zijn in de drie woonzorgcentra vlot verlopen. Er werd een fijne neuswisser gebruikt, zodat de hinder voor het personeel en onze bewoners tot een minimum beperkt bleef. We zorgden er ook voor dat er telkens een vertrouwd gezicht aanwezig was om de bewoner te ondersteunen.

We zijn trots op al onze medewerkers die, zoals altijd, hun beste beentje voorzetten om onze bewoners optimale zorg te bieden. Hoe zij de voorzorgsmaatregelen toepassen en extra shiften opnemen, bewijst hun verantwoordelijkheidsgevoel om voor onze bewoners en elkaar te zorgen! Ook al kunnen wij moeilijk voorspellen wat komen gaat, we zijn overtuigd dat we goed voorbereid zijn en onze medewerkers deskundig zijn.

Ondertussen werken we verder aan een draaiboek rond het terug toelaten van bezoek. We willen de maatregelen goed voorbereiden zodat we bij nieuwe richtlijnen klaar staan. Momenteel blijven we het bezoekverbod behouden. Op korte termijn zetten we in op het extra mogelijk maken van raambezoeken. Meer info hierover volgt nog.

Dit artikel werd gepubliceerd op 5 mei 2020.
  • foto1