naar top
Gemeente Dendermonde

Dendermonde klaar voor veilige heropening winkels

Vanaf maandag 11 mei openen de winkels opnieuw de deuren. De Dendermondse handelaars zijn volop bezig met de voorbereiding en kijken ernaar uit jou te ontvangen. Ook de stad neemt maatregelen om winkelen zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, zowel voor onze winkeliers als voor onze klanten.

Winkelcoaches op pad

De stad stuurt vanaf maandag 11 mei een ploeg winkelcoaches op pad. Deze winkelcoaches zullen de handelaars ondersteunen bij de heropening van de winkels en de weken erna. Zij zijn het eerste aanspreekpunt bij vragen of onduidelijkheden. Verder staan de coaches ook in om de winkeliers (en hun klanten) te sensibiliseren om de preventieve maatregelen op te volgen.

Gratis vloerstickers en affiches

De stad bestelde vloerstickers voor handelaars. Zo wordt visueel aangeduid dat iedere klant 1,5 meter afstand moet bewaren. En een leuk detail: de stickers zijn zodanig vormgegeven dat Dendermondenaren letterlijk en figuurlijk wachten op het Ros Beiaard. Bijhorende affiches herinneren aan de preventieve maatregelen die bij een winkelbezoek moeten worden gerespecteerd. De winkelcoaches zullen de vloerstickers en affiches bedelen. Onderaan kan je de affiche ook downloaden. 

Extra ruimte voor voetgangers en winkelwachtzones

Van de Vlasmarkt tot het Heldenplein wordt in de Brusselsestraat vanaf maandag 11 mei de parkeerstrook ingericht als winkelwachtzone voor voetgangers. Zo hebben winkels en horecazaken voldoende ruimte op het voetpad en de vrijgekomen parkeerstreek om een veilige wachtrij te organiseren. Op deze manier is het beter mogelijk om 1,5 meter afstand te bewaren. In de winkelstraten staat de veilige afstand ook op de voetpaden aangeduid via tags. Aan de handelaars wordt gevraagd om geen reclameborden of andere uitstallingen op het voetpad te plaatsen.

Gratis parkeren in parking Mechelse Poort tot eind mei en extra fietsparkings

Wie in het stadscentrum komt shoppen, kan tot eind mei gratis parking Mechelse Poort gebruiken (op de hoek van de Oude Vest en de Leopoldlaan). Er worden ook extra fietsparkings voorzien. Meer info over de locaties van deze fietsparkings volgt zo snel mogelijk.

Om langdurige innames van parkeerplaatsen te voorkomen, is het straatparkeren vanaf maandag 11 mei terug betalend. In de blauwe zone moet je opnieuw een parkeerschijf gebruiken.

Shop lokaal!

Koop bewust bij ondernemers van hier! Door lokaal te kopen, steunen we onze eigen economie en zorgen we voor elkaar. Onze lokale ondernemers hebben jouw steun hard nodig. De stad lanceerde in het begin van de coronacrisis www.dendermonde.be/winkelhier. Hier bundelen we een overzicht van onze lokale horeca, handel of marktkramers die leveren aan huis, cadeaubonnen verkopen of afhaal organiseren. 

Opstartplan

De stad presenteerde vorige week al een ambitieus plan om het sociaaleconomisch leven in Dendermonde opnieuw te starten. Zo investeert het lokaal bestuur maar liefst 625.000 euro in de lokale economie. Lees er meer over via www.dendermonde.be/opstartplan.

Dit artikel werd gepubliceerd op 8 mei 2020.
  • foto1