naar top
Gemeente Dendermonde

Expo Ros Beiaard heropent de deuren vanaf 23 mei!

Vorige week besliste de Nationale Veiligheidsraad dat de musea opnieuw open mochten voor publiek. Ook in Dendermonde stond het museumteam te popelen om terug bezoekers te ontvangen.

Er werd beslist om in de eerste fase te focussen op de tijdelijke tentoonstelling ‘Het Ros Beiaard. Een wonderlijk paard vertelt’. De expo opent op 23 mei opnieuw de deuren! De stad wil zoveel mogelijk mensen de kans nog geven deze mooie expo te bezoeken vooraleer ze de deuren sluit. Er moesten wel heel wat aanpassingen gebeuren, zo moet iedereen nu op voorhand een (gratis) ticket reserveren en mogen er maximum 15 personen per tijdsslot binnen. Een eenrichtingsparcours verbindt de volledige tentoonstelling en jammer genoeg moesten alle interactieve elementen weggenomen worden. Deze kan je wel nog online via de eigen smartphone of thuis op de computer raadplegen.

In een tweede fase zal ook het Vleeshuismuseum op de Grote Markt opnieuw de deuren openen. Wanneer dat exact zal zijn, moet nog bepaald worden. Wel is duidelijk dat ook daar strengere maatregelen nodig zullen zijn. Groepsbezoeken zijn uiteraard nog niet toegestaan, de opening is er voor individuele bezoekers en leden van eenzelfde ‘bubbel’.

Reserveer hier je gratis ticket voor de Expo Ros Beiaard!

Dit artikel werd gepubliceerd op 19 mei 2020.
  • foto1
  • foto2