naar top
Gemeente Dendermonde

Opnieuw wekelijkse markten: welkom!

De nationale veiligheidsraad besliste dat openbare markten met maximaal 50 kramen opnieuw kunnen doorgaan. De dienst middenstand werkte een plan van aanpak uit om in Dendermonde vanaf maandag 25 mei opnieuw de maandagmarkt te laten plaatsvinden.

Dit plan van aanpak werd op woensdag 20 mei goedgekeurd door de veiligheidscel van de stad.

Hamburgerkramen, wafelkramen, loempiakramen mogen voorlopig niet deelnemen, omdat ter plaatse eten of drinken verboden is volgens de richtlijnen van de federale overheid. Ook demonstranten of marktkramers zonder abonnement worden voorlopig niet toegelaten. Uit de andere marktkramers werd een representatief deel geloot onder begeleiding van een gerechtsdeurwaarder. Zo krijgen we een kleinere markt, maar wel met een divers aanbod. Een lijst van de deelnemende marktkramers vind je onderaan. Wees welkom! Onze marktkramers staan klaar met hun kwaliteitsvolle producten om jullie vlot en veilig te bedienen.

De markt vindt enkel plaats op de Oude Vest. De toegang bevindt zich aan Café Akademie en de uitgang ter hoogte van de rotonde met de Brusselsestraat. Er mag enkel in deze richting gewandeld worden. Er worden max. 375 bezoekers tegelijk toegelaten.

Voor de veiligheid van de bezoekers en de marktkramers vragen we om volgende maatregelen te respecteren:

  • Ontsmet je handen aan de in- en uitgang en aan ieder kraam.
  • Draag bij voorkeur een mondmasker. Voor de marktkramers is een mondmasker verplicht.
  • Er geldt eenrichtingsverkeer. loop niet tegen de stroom in. Terugkeren kan via het voetpad achter de kramen langs de winkels.
  • Houd 1,5 meter afstand, ook in de wachtrij.
  • Blijf niet langer dan noodzakelijk om je aankopen te doen. 
  • Kom alleen indien mogelijk.
  • Eten of drinken is niet toegelaten.

Marktcoaches helpen bezoekers op weg en zorgen ervoor dat het maximaal aantal toegelaten bezoekers niet wordt overschreden.

Voor de organisatie van de maandagmarkt geldt parkeerverbod in de Oude Vest en eenrichtingsverkeer in de Lindanusstraat. Volg de signalisatie ter plaatse.

De markt in Baasrode op het Dorpsplein gaat opnieuw door vanaf woensdag 20 mei van 13 tot 17 uur. Je vindt er abonnementhouders en marktkramers die op zeer regelmatig aansloten op deze markt. Hamburger- en wafelkramen mogen nog niet deelnemen. Er worden max. 35 bezoekers tegelijk toegelaten.

De bloemenmarkten in Dendermonde, Schoonaarde en Oudegem starten terug op zondag 24 mei. Aangezien deze markten bestaan uit 1 tot 3 kramen, nemen de marktkramers hier zelf de nodige maatregelen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 mei 2020.
  • foto1