naar top
Gemeente Dendermonde

Heropening winkels vlot verlopen

Op maandag 11 mei openden de winkels opnieuw de deuren. Ook de stad nam een aantal maatregelen om winkelen zo veilig en aangenaam mogelijk te maken, zowel voor de handelaars als voor de klanten.

Een ploeg winkelcoaches ging op pad om de handelaars te ondersteunen. Zij vormden het eerste aanspreekpunt bij vragen of onduidelijkheden. De handelaars kregen vloerstickers en affiches om klanten eraan te herinneren de maatregelen te respecteren. 

De opening van de winkels is vlot verlopen. Er waren geen lange wachtrijen waardoor vanaf maandag 25 mei de winkelwachtzones in het stadscentrum niet langer nodig zijn. Op deze manier kan er opnieuw geparkeerd worden in de Brusselsestraat van de Vlasmarkt tot het Heldenplein. Houd wel rekening met het parkeerverbod voor de levering van materialen voor het Begijnhof op dinsdagvoormiddag 26 mei.

Wie in het stadscentrum komt shoppen, kan tot eind mei gratis parking Mechelse Poort gebruiken (op de hoek van de Oude Vest en de Leopoldlaan). 

Shop bewust lokaal! Door lokaal te kopen, steunen we onze eigen economie en zorgen we voor elkaar. Onze lokale ondernemers hebben jouw steun hard nodig. De stad lanceerde in het begin van de coronacrisis www.dendermonde.be/winkelhier. Hier bundelen we een overzicht van onze lokale horeca, handel of marktkramers die leveren aan huis, cadeaubonnen verkopen of afhaal organiseren. #winkelhier

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 mei 2020.
  • foto1