naar top
Gemeente Dendermonde

Bedeling mondmaskers vlot verlopen: bedankt vrijwilligers!

Op zondag 31 mei kreeg elke Dendermondenaar een mondmasker in de brievenbus. Wie geen mondmasker in de brievenbus vond, kan terecht in de Stadswinkel.

Bedankt vrijwilligers!

De stad bestelde een mondmasker voor elke inwoner. De federale overheid bezorgde filters. Om ervoor te zorgen dat alle materiaal zo snel mogelijk bij de inwoners terechtkwam, deden we een oproep naar vrijwilligers. Deze oproep werd warm onthaald. Heel wat inwoners waren bereid om te helpen. 

Op zaterdag 30 mei konden we rekenen op meer dan 175 vrijwilligers om pakketten per adres samen te stellen. In totaal moesten er 20.881 pakketten gemaakt worden. Deze pakketten werden op zondag 31 mei door meer dan 150 vrijwilligers bedeeld in alle straten van Dendermonde. Bedankt aan alle honderden vrijwilligers! Samen sterk tegen corona! 

Inhoud pakket

In de envelop met logo van de stad zit: 

  • een nieuwsbrief met instructies over hoe je je mondmasker op een veilige manier moet opzetten, dragen, afzetten, wassen en bewaren
  • 1 mondmasker per persoon, aangekocht de stad
  • 2 filters per persoon ouder dan 12 jaar, aangeleverd door de federale overheid

Wie geen mondmasker in de brievenbus vond, kan terecht in de Stadswinkel (ma, di, do, vr 9-14 u., wo 14-20 u., za 9-12 u.). Ook wanneer de hoeveelheid van de mondmaskers of de filters in je envelop niet correct was, kan je terecht in de Stadswinkel. 

Lees ook:

Dit artikel werd gepubliceerd op 2 juni 2020.