naar top
Gemeente Dendermonde

Sociaal Restaurant TVORK naar volgende fase

Vanaf maandag 15 juni gaat het Sociaal Restaurant TVORK naar de volgende fase van de heropstart.

Geëvalueerd en bijgestuurd!

Op woensdag 10 juni ging Sociaal Restaurant TVORK opnieuw open. Wij waren zeer blij om onze (vaste) klanten opnieuw te kunnen verwelkomen in een veilige omgeving met een vlotte service.

Wij kunnen dan ook met plezier meedelen dat dit proefdraaien, met hier en daar een kleine aanpassing, resulteerde in een positieve evaluatie.

Vanaf maandag 15 juni, gaan wij over naar de volgende fase van de heropstart. In deze fase vindt een uitbreiding van de dienstverlening plaats.

Wat is nieuw vanaf maandag 15 juni?

Reservaties

Klanten kunnen nog steeds enkel telefonisch reserveren via 052-20 02 41 en dit voor 10 u. Dit kan vanaf nu voor een hele week (bv. van maandag 15 juni tot en met vrijdag 19 juni). Wij bekijken dit week per week.

Afhaalmaaltijden en broodjes

Wie het nog wat moeilijk vindt om in het restaurant te komen eten of liever thuis gezellig aan tafel schuift met een vers bereide maaltijd, kan vanaf 15 juni maaltijden komen afhalen. De afhaalmaaltijden bestaan uit soep, hoofgerecht en een dessertje. Deze moeten ook voor 10 u. worden gereserveerd en kunnen afgehaald worden tussen 12.15 en 13.15 u.

Vanaf deze week zijn er ook vers belegde broodjes beschikbaar. We werken met het concept ‘broodje van de week’.

De cafetaria blijft nog steeds gesloten.

2 opdienshiften

De deuren zijn open van 11.15-14 u. Opdienen gebeurt vanaf nu 11.45 u. in plaats van 12 u. Bij meer dan 30 reservaties zijn wij genoodzaakt om in 2 opdienshiften te werken, om voldoende afstand te bewaren en de veiligheid van zowel klanten als medewerkers te garanderen.

De eerste shift vindt plaats vanaf 11.45 tot 12.30 u., de tweede shift vanaf 12.30 tot 13.15 u.

Tafels volgens bubbel, maar geclusterd

Na aftoetsing bij de preventiedienst wordt de tafelschikking nog steeds ‘per bubbel’ georganiseerd, zoals in de eerste fase. Omwille van de verplichte veiligheidsmaatregelen kunnen wij het TVORK moeilijk anders inrichten. Toch trachten we ‘geclusterd’ te werken. Klanten die elkaar goed kennen, proberen we in elkaars buurt te zetten, maar nog steeds aan aparte tafels. Uiteraard kunnen wij hier geen garanties bieden. Wij vragen onze klanten dan ook om hun begrip.

Veiligheidsmaatregelen

Wij vragen uitdrukkelijk aan onze klanten om de veiligheidsmaatregelen van de federale overheid op te volgen. Respecteer de hygiëneregels en bewaar 1,5 meter afstand. Wie de maatregelen niet naleeft, wordt niet toegelaten tot het restaurant.

Afhankelijk van beslissingen van de nationale veiligheidsraad en de stedelijke veiligheidscel zullen versoepelingen mogelijk zijn in de toekomst. De dienstverlening wordt in fases uitgebreid en gecommuniceerd.

Dit artikel werd gepubliceerd op 12 juni 2020.
  • foto1