naar top
Gemeente Dendermonde

‘Kunst Achter Glas’ met maar liefst 44 Dendermondse kunstenaars!

De zomer in Dendermonde belooft een culturele topper te worden. Naast de vele andere activiteiten slaan enkele vrijwilligers van de kunstraad, het cultuurloket en de stedelijke musea de handen in elkaar om een verrassend kunstparcours aan te bieden.

44 kunstenaars uit Dendermonde tonen hun werk, op een veilige manier, in vitrines van handelszaken, private woningen, leegstaande gebouwen … Kunst achter glas dus.

In oktober 2020 zouden normaal gezien de open atelierdagen in Dendermonde plaatsvinden. Musea en kunstraad beslisten echter een ander concept te zoeken, vermits de formule niet coronaproof bleek. Een groep kunstenaars nam het initiatief om een veilige kunstroute uit te stippelen en een diverse groep van kunstenaars te tonen. Er werd een tandje bijgestoken om het project te kunnen vervroegen naar augustus om zo de thuisblijvers een boeiende zomer te bieden.

Onder de deelnemende kunstenaars zitten welbekende Dendermondenaars zoals Staf Vinck, Isabel Rottiers en Leo De Beul. De organisatie kon ook aanstormend talent strikken aan het begin van hun carrière zoals Laurence Petrone. Zelfs grotere namen als Artur Eranosian, die speciaal nieuw werk creëert, en Michaël Aerts (na 20 jaar afwezigheid in eigen stad!) waren enthousiast. Dankzij de kerkfabriek kan Michaël een bijzondere plek innemen in de O.L.V.-kerk. Hij creëerde het werk speciaal voor die plaats. Hij verbindt het heden en verleden en bevestigt de symbiose tussen kunst en bezinning.

De route is vanaf 1 augustus te bezoeken. De brochure met plan is gratis te verkrijgen bij de Toerisme Dendermonde en in het Vleeshuismuseum of klik hieronder.

Meer info over Kunst Achter Glas

Dit artikel werd gepubliceerd op 21 juli 2020.
  • foto1