UiTPAS met kansentarief vanaf nu ook bruikbaar op de scholen

Inwoners van Dendermonde met een beperkt inkomen hebben recht op een gratis UiTPAS met kansentarief. Vanaf dit schooljaar kan je met de UiTPAS ook voordelig op culturele uitstap met de school.

Met de UiTPAS met kansentarief kunnen kinderen uit het basisonderwijs deelnemen aan activiteiten met scherpe kortingen op het vrijetijdsaanbod dat door de school wordt georganiseerd bv. een theatervoorstelling, concert, film, de jaarlijkse sportdag of meerdaagse activiteiten zoals zeeklassen. Is de kost van een toneelvoorstelling 10 euro per kind dan zal je met kansentarief slechts 1,5 euro per kind betalen. De stad betaalt de helft van de kostprijs per leerling met kansentarief terug aan de school, de rest van het bedrag wordt gedragen door hen. Zo proberen we alle kinderen de kans te geven om aan vrijetijdsactiviteiten binnen het schoolgebeuren deel te nemen.

De UiTPAS kan ook gebruikt worden als individuele spaar- en voordelenpas in de vrije tijd. Met UiTPAS spaar je punten als je deelneemt aan een activiteit bij een UiTPAS-partner. Deze punten kan je dan inruilen.

De UiTPAS met kansentarief kan je aanvragen bij het Sociaal Huis.

Meer info www.dendermonde.be/UiTPAS

Dit artikel werd gepubliceerd op 7 september 2020.
  • uitpas