Parking Kazerne afgesloten

De parking wordt ingericht als tijdelijke brandweerpost. De brandweer slaat er voor twee jaar zijn tenten op, terwijl hun oude brandweerkazerne op de Oude Vest wordt afgebroken en plaats ruimt voor een nieuwbouw.

De brandweer kan tijdens de bouwwerken niet operationeel blijven aan de Oude Vest en verhuist daarom naar een tijdelijke locatie op de terreinen van de Kazerne aan de Noordlaan. Dit heeft als gevolg dat vanaf maandag 14 september 2020 de publieke parking ‘Kazerne’ wordt afgesloten.

Er komt een compensatieparking met 44 plaatsen achter het terrein dat de brandweer inneemt. De parking zal bereikbaar zijn via een nieuwe toegang vanaf de Noordlaan. Meer informatie volgt.

Op het terrein tussen het kazernegebouw en het Óscar Romercollege komt een grote tent voor de brandweerwagens. Deze tent wordt verwarmd omdat de wagens permanent startensklaar moeten staan. De brandweer zal drie tubes van de kazerne gebruiken, alsook enkele bijgebouwen. De lokalen die dienst zullen doen als kleedkamers, werk- en opslagplaatsen, kantoorruimte enz. zijn ondertussen door de brandweerlieden zelf gebruiksklaar gemaakt. Alle nutsvoorzieningen zijn beschikbaar.

De uitruk van de brandweer zal de komende twee jaar via de Noordlaan gebeuren. Door deze tijdelijke centrale locatie kan de brandweer 100 % operationeel blijven in het belang van de veiligheid van alle burgers!

Lees meer over de bouw van de nieuwe brandweerkazerne 

Dit artikel werd gepubliceerd op 8 september 2020.