Lokaal bestuur investeert in renovatiewerken en nieuwbouw gemeentelijke basisschool Echo Oudegem

In de zomer van 2021 starten de volgende fases voor de renovatiewerken en nieuwbouw voor de gemeentelijke basisschool Echo in Oudegem.

De school heeft nu al een buitenleesplek waar leerlingen graag zitten. In de volgende fase komt er een overdekte buitenklas bij die kan gebruikt worden als mini-amfitheater waar kinderen buiten les volgen. Verder komt er een overdekte fietsenstalling, een polyvalente zaal en een buitenberging. Er komt meer groen op de speelplaats met een mini-moestuin en een leesboom. Een extra troef wordt een modulaire ruimte met beweegbare wanden, zodat de school twee extra klassen kan maken waar nodig.

Verder investeert het lokaal bestuur in een verkeersveilige schoolomgeving. Er wordt aan de school een minipark voorzien als ontmoetingsplaats waar ouders op een veilige en aangename manier kunnen wachten op hun kind(eren). We zetten ook in op duurzaamheid. De lokalen zullen verwarmd worden door middel van vloerverwarming, die opgewekt wordt door 12 zonnepanelen. De werken starten in de zomer van 2021 in verschillende fases:

Fase 1: juli 2021-januari 2022

In de maanden juli en augustus vinden sloopwerken plaats, zodat er geen leerlingen of personeelsleden aanwezig zijn. Tijdens deze fase wordt het bestaande gebouw aan de zijde van de Zijpstraat gerenoveerd. De bestaande refter en het klaslokaal aan Ouburg worden gesloopt. De nodige aanpassingswerken aan het bestaande gebouw, aan de zijde van Ouburg, en de containerklassen worden uitgevoerd om een blijvend gebruik van deze lokalen te garanderen.

Fase 2: januari 2022-augustus 2022

De nodige voorzieningen worden getroffen voor de koppeling en renovatie van het bestaande gebouw aan de zijde van Ouburg. Verder wordt ook de nieuwbouw opgestart.

Fase 3: juli 2022-januari 2023

In de maanden juli en augustus vinden sloopwerken plaats, zodat er geen leerlingen of personeelsleden aanwezig zijn. De renovatie van het bestaande gebouw aan de zijde van Ouburg gaat van start.

Fase 4: februari 2023-april 2023

De bestaande containerklassen worden verwijderd tijdens de paasvakantie. De heraanleg van de volledige speelplaats en voortuinstrook aan Ouburg wordt uitgevoerd.

De totale kostprijs voor de renovatiewerken en nieuwbouw bedraagt 1.724.718,02 EUR excl. btw. AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) subsidieert 70 % van de subsidiale kosten. De gemeenteraad keurde op dinsdag 8 september het subsidiedossier AGION – lastvoorwaarden en gunningswijze goed.

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 september 2020.
  • echoschool
  • echoschool
  • echoschool
  • echoschool