Met de fiets op ontdekkingstocht door ‘Rosse Buurten’

De stedelijke musea ontwierpen een ‘Rosse Buurtentoer’ die fietsers langs deelgemeenten en wijken, met een belangrijke feesttraditie, brengt. De kermistradities van het centrum komen ook aan bod.

De focus ligt op feesttradities die sterk lokaal gebonden zijn en hun cultureel erfgoed voortbrachten. Niet alleen blikt de toer terug op het verleden. Er wordt ook stilgestaan bij de dynamiek die de Rosse Buurtenstoet tot hiertoe op gang bracht.

De toer start aan het Museum voor Volkskunde en duurt twee uur met einde op de Grote Markt. Onderweg zijn er 21 stopplaatsen. Wanneer je een gps-punt nadert, krijg je meer informatie in de vorm van unieke foto’s, video’s, geluidsbestanden …

Verwacht je aan een fietstocht met hier en daar een hoekje af. Hij draagt niet voor niets de Rosse Buurtenstempel! De toer is beschikbaar via de Erfgoedapp (eenvoudig en gratis te downloaden via Google Play en App Store).

Via de Erfgoedapp ontwikkel je wandel- en fietstochten die op de smartphone gevolgd kunnen worden. De app is ter beschikking gesteld door Faro en Departement CJSM van de Vlaamse Overheid.

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 september 2020.
  • rosse buurten