Vacature: projectleider gebouwen

Om de dienst gebouwen te versterken, zijn we op zoek naar een extra projectleider gebouwen. Spreekt het trekken van gevarieerde bouwprojecten van begin tot einde je aan? Kan je goed coördineren en plannen?

Rol in de organisatie

Je staat in voor de opvolging van diverse projecten en treedt hierbij op als projectleider voor bouw- en renovatiedossiers, uitgevoerd door de eigen technische dienst, externe aannemers of een combinatie van beide. Je bent de spilfiguur bij de realisatie van deze projecten van A tot Z en volgt deze zowel inhoudelijk, budgettair als procedureel op. Tevens bewaak je hierbij de planning.

Samen met collega’s binnen andere takken van het lokaal bestuur (onderwijs, jeugd, cultuur …) maak je de projectdefinitie op. Je filtert op een kritische manier de behoeften en vertaalt deze in een programma van eisen. Je hebt een rationele kijk op de haalbaarheid en kostprijs van projecten.

In de rol van opdrachtgever stel je ontwerp- en studiebureaus aan om de projecten te realiseren. Je stuurt deze bureaus aan, bezorgt hen de nodige informatie om projecten te kunnen uitwerken en volgt hen op, je doet nazicht van de dossiers en begeleidt de procedures.

Bij de uitvoering van werken door externe aannemers fungeer je als leidend ambtenaar van bij de start, tijdens de werken tot de definitieve oplevering. Een deel van het takenpakket is de concrete opvolging van de werven. Je bent aanwezig bij werfvergaderingen en gaat geregeld ter plaatse voor controle van de werken. 

Je treedt op als ontwerper voor kleinere projecten (opmaak ontwerp, raming, meetstaat, lastenboek, prijsvraag, beoordelen van offertes werfopvolging en -controle, oplevering en nazorg).

Je zorgt mee voor het indienen van begrotingsvoorstellen bij de jaarlijkse opmaak van het budget en actualisatie van de meerjarenplanning.

Je licht dossiers toe aan verschillende doelgroepen (managementteam, raadscommissies, adviesraden …), ook buiten de normale kantooruren.

Je blijft op de hoogte van de wetgeving en eventuele wijzigingen en implementeert nieuwe regelgeving projectmatig.

De ideale kandidaat

Je beschikt over sterke communicatieve vaardigheden en toont een grote bereidheid tot overleg en samenwerking met alle interne en externe partijen. Je hebt een assertieve houding met nadruk op verbindend communiceren.

Je coördineert en plant verschillende projecten op zelfstandige basis en verliest hierbij het globale overzicht niet uit het oog.

Bovendien werk je pro-actief en oplossingsgericht.

Ervaring in technische projecten aan de kant van de aannemer, studiebureau en/of overheid is een pluspunt.

Je bent bereidt om vorming en nieuwe evoluties op de voet te volgen.

Download de infobrochure voor projectleider gebouwen

Plaats in de organisatie

Samen met een team van een 10 tal medewerkers van de dienst gebouwen beheer je diverse gebouwen in eigendom van het lokale bestuur Dendermonde (musea, sporthallen, administratieve gebouwen, woonzorgcentra, kinderopvang,…).

Je treedt op als projectmanager bij de ontwikkeling en realisatie van de verschillende nieuwbouw-, renovatie-, en restauratiewerken.
Je bent de coördinator van het bouwteam, brengt mensen samen, hakt knopen door.
Je hebt een praktische kijk op de uitvoering van projecten.

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal A1a-A2a (min. €3108 en max. €5150 bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Je geniet van een 2e pensioenpijler ter waarde van 4% van je bruto jaarloon
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding
 • Je geniet van onze gratis hospitalisatieverzekering.
 • Maaltijdcheques

Bijkomende informatie

 • Het verloop van de selectie
  • Eventuele niveautest (gunstig/ongunstig)
  • Preselectie
  • Een verkennend gesprek
  • Een assessment
  • Een gevalsstudie gevolgd door een mondelinge proef
  • Selectieproeven op 1 en 19 maart 2021 (onder voorbehoud)

Interesse?

Solliciteer hier voor projectleider gebouwen

Solliciteren kan tot en met 10 februari 2021 door je cv, ingevulde vragenlijst en een kopie van je diploma te bezorgen.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Petra Beeckman, personeelsdienst - team selectie en rekrutering via 052-25 10 84.

Dit artikel werd gepubliceerd op 20 januari 2021.