Coronabesmetting in IBO Appels/Oudegem

Update 16 oktober: alle testresultaten zijn negatief.

In het Initiatief Buitenschoolse Opvang (kortweg IBO) De Kwabbernoot in Appels testte vrijdag 9 oktober een IBO-begeleidster positief op het coronavirus. Deze begeleidster werkte op maandag 5 oktober ook in IBO Jawedoo in Oudegem. 

Contactonderzoek 

Volgens de richtlijnen van het Vlaams Agentschap Zorg & Gezondheid en Kind & Gezin werd in kaart gebracht met wie deze medewerkster een hoogrisicocontact had. Dat is een contact van dichtbij en gedurende langer dan 15 minuten. 

Uit het contactonderzoek blijkt dat de begeleidster in IBO Appels geen contact heeft gehad met de kinderen, er werden wel twee hoogrisicocontacten met andere begeleidsters vastgesteld. In IBO Oudegem heeft de besmette begeleidster met twaalf kinderen en een begeleidster een hoogrisicocontact gehad.  

In totaal gingen twaalf kinderen en drie begeleidsters preventief zeven dagen in quarantaine. Op de vijfde dag werd een coronatest afgenomen, kleuters worden niet standaard getest. Goed nieuws: alle testresultaten zijn negatief!

Alle preventieve maatregelen blijven van kracht en worden strikt opgevolgd. 

Samen tegen corona: vergeet deze zes gouden regels niet

We blijven alle inwoners oproepen om de coronamaatregelen te blijven opvolgen. Door op een veilige en gezonde manier om te gaan met anderen, bescherm je ook jezelf. Samen dragen we zorg voor elkaar en kunnen we het virus vertragen. Durf ook anderen erop aan te spreken om de maatregelen te respecteren.

  • Houd minstens 1,5 meter afstand. Door voldoende afstand te houden, verklein je de kans op verspreiding en besmetting, zowel voor jezelf als anderen.
  • Lukt het niet om 1,5 meter afstand te bewaren? Draag dan een mondmasker.
  • Was regelmatig je handen of gebruik regelmatig desinfecterende handgel.
  • Verkies activiteiten in de buitenlucht.
  • Houd je aan je eigen sociale bubbel.
  • Wees alert voor risicopatiënten en mensen die tot de risicogroep behoren.
Dit artikel werd gepubliceerd op 9 oktober 2020.