Dendermonde FairTradeGemeente!

Dendermonde is samen met haar trekkersgroep, verenigingen, horecazaken, winkels, scholen, ... FairTradeGemeente geworden én daar zijn we fier op!

Op 10 oktober hangen we graag onze titel van FairTradeGemeente in de etalage. We zijn immers al even FairTradeGemeente geworden, door Corona hebben we nog niet de kans gehad om samen met al onze ambassadeurs te toosten op onze titel. De week van de fair trade van 7 tot 17 oktober is het ideale moment om onze titel dus nog eens in de bloemetjes te zetten!

FairTradeGemeente is een titel die een lokaal bestuur samen met haar inwoners en ambassadeurs kan behalen en die aangeeft dat ze eerlijke handel en duurzame, lokale productie en consumptie van voedingsproducten een warm hart toedragen en hier ook effectief werk van willen maken. De titel wordt behaald in samenwerking met de vrijwilligers van de fairtradegemeentetrekkersgroep, bedrijven, landbouwers en lokale producenten, scholen, horeca en verenigingen. Kortom iedereen die woont werkt en leeft in Dendermonde!

Speciaal voor deze gelegenheid werkte de fairtradegemeentetrekkersgroep een kaartje uit waarop je al onze ambassadeurs kan terugvinden. Een fietslus van 22 km verbindt bovendien heel wat van die (h)eerlijke adresjes, zo kan je in je eigen bubbel Duurzaam Dendermonde leren kennen. Van koffie tot ijsjes en chocolade, elke ambassadeur geeft zijn eigen kijk op dit thema. De fietstocht is bijna 22 km lang en je kan de volledige beschrijving downloaden op https://www.dendermonde.be/product/5675/dendermonde-fairtradegemeente.


Om onze titel ook zichtbaar in het straatbeeld te zetten, komen er op veel invalswegen FairTradeGemeente borden. We starten alvast in het centrum! Hou onze borden dus zeker verder in het oog, winkel lokaal, fair trade en liefst ook nog afvalarm. Zo maken we samen verder werk van duurzaam Dendermonde!

Meer weten over de campagne? Neem dan ook eens een kijkje op www.fairtradegemeenten.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 oktober 2020.