Wekelijkse markten gaan beperkt door

De wekelijkse markten gaan tot 13 december door met marktkramen die essentiële goederen aanbieden. Het ministerieel besluit van 1 november 2020 verduidelijkte dat bloemenwinkels wel mogen openblijven, waardoor de wekelijkse bloemenmarkten ook kunnen plaatsvinden.

Door het kleinere aanbod kan de maandagmarkt in Dendermonde-centrum beperkt worden tot de Oude Vest, Brusselsestraat en Vlasmarkt. Er blijft tussen de kramen nog altijd voldoende ruimte om veilig afstand te houden van andere marktbezoekers. In de straten die vrijkomen, wordt het verkeer toegelaten. Zes extra marktcoaches zullen marktkramers en bezoekers sensibiliseren om de maatregelen correct op te volgen en zo de markt in goede banen zullen leiden. 

Bezoekers van onze markten moeten rekening houden met deze richtlijnen:

  • Eten of drinken is verboden op het marktparcours. Eetkramen, zoals hamburger-, wafel- en loempiakramen bieden enkel takeaway aan. De standhouders van deze kramen verpakken alle producten om mee te nemen buiten het marktparcours op te eten of te drinken. 
  • Er geldt eenrichtingsverkeer: houd rechts aan. 
  • Mondmaskers zijn verplicht (zowel bezoekers als marktkramers). 
  • Ontsmet je handen. 
  • Houd 1,5 meter afstand, ook in de wachtrij. 
Losse marktkramers en demonstranten kunnen voorlopig niet deelnemen aan onze markten. De mobiele lijnwinkel stelt zich op 16 en 30 november op in de Brusselsestraat.

Lees meer over de andere coronamaatregelen die de stad neemt.

Dit artikel werd gepubliceerd op 5 november 2020.