Onze stad steunt Rode Neuzen Dag!

Op vrijdag 4 december is het Rode Neuzen Dag. Meer info volgt later maar nu roepen we alle scholen op om deel te nemen aan de gratis Rode Neuzen (k)Uur en zo meteen ook een Rode Neuzen School te worden.

Corona heeft ook onze stad niet gespaard. De gevolgen gaan verder dan op het eerste zicht lijkt. Zo heeft de eerste coronagolf maar liefst een verdubbeling van de mentale problemen bij jongeren veroorzaakt. Daarom willen wij ons als stad dit jaar samen met Rode Neuzen Dag inzetten voor de mentale weerbaarheid van jongeren.

Op donderdag 19 november vindt de Rode Neuzen (k)Uur plaats, een online en dus coronaveilige weerbaarheidstraining vol getuigenissen, interactie én met muziek als rode draad. De Rode Neuzen (k)Uur zit vol interessante inzichten over de impact van muziek en dans op ons dagelijkse leven. Daarnaast bevat het lesuur ook straffe getuigenissen van jongeren die je leerlingen naar het hart zullen grijpen. De herkenbaarheid is voor veel jongeren in deze coronaperiode groot. Jens Dendoncker neemt de presentatie voor zich en wordt vergezeld door onder andere Birgit Van Mol, Laura Tesoro en Dr. Soul. 

Wanneer is de Rode Neuzen (k)Uur?

Donderdag 19 november 2020

  • 10u30: voor kinderen tussen 6 en 12 jaar
  • 14u30: voor jongeren ouder dan 12 jaar 

Schrijf je school nu in als Rode Neuzen School 2020 via de website www.rodeneuzendag.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 12 november 2020.