Uitgebreide werken in zwembad Olympos

Het zwembad Olympos is sinds 1 september gesloten voor de bouw van het nieuwe kleuter- en peuterbad en betonherstellingen in de kelder. Normaal zou het groot en klein bad opnieuw open gegaan zijn op maandag 9 november, maar door de geldende coronamaatregelen kon deze opening niet doorgaan.

We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de werken aan het betonherstel uit te breiden. Zo zullen vrijwel alle kritieke zones weggewerkt zijn alsook een groot aantal minder kritieke zones, zodat we in de komende jaren goed zitten en er zich niet onmiddellijk lange sluitingen zullen opdringen.

Ook de werken aan het nieuwe peuter- en kleuterbad zitten nog steeds op schema: het beton is aan het uitdrogen en de voorbereidingen voor het betegelen zijn bezig. Vanaf nu gaan de technieken ook in opbouw: plaatsen buffervat, filters, pompen en chloorsturing voor het nieuwe bad en een aantal grote werken aan de elektriciteit (vernieuwen hoofdkast, schakelbord nieuw bad …).

Er worden nog een aantal extra herstellingen uitgevoerd:

  • De beschadigde polyester-binnenbekleding van het buffervat van het kinderbad wordt momenteel ook weggehaald en er zal een nieuwe binnenbekleding komen.
  • De kapotte neonverlichting aan de inkom is opnieuw hersteld.
  • We gaan verder met de uitbouw van onze ledverlichting: alle tl-lampen in de inkomhal, burelen en personeelslokalen zijn vervangen naar ledplafondtegels.
Dit artikel werd gepubliceerd op 20 november 2020.