Samenwerkingsovereenkomst lokaal bestuur en Centrum voor Basiseducatie Waas en Dender (Leerpunt)

Het lokaal bestuur gaat een samenwerking aan met het Centrum voor Basiseducatie (Leerpunt). Deze samenwerking is gericht op het aanbieden van een laagdrempelig concreet hulp- en ondersteuningsaanbod voor eenvoudige digitale vragen.

We merken immers dat in het dagelijkse leven er steeds meer online gebeurt, bv. afspraak maken bij een arts, het installeren van een smartschool app, leren de NMBS app gebruiken, een sollicitatiebrief in ‘word’ opmaken, een online reis boeken, hulp bij het online invullen van formulieren, leren een whatsapp bericht sturen …

Om aan deze digitale thema’s tegemoet te komen, wordt vanaf 1 februari 2021 een digipunt opgericht in de nieuwe lokalen van Leerpunt, Lodewijk Dosfelstraat 26 in Dendermonde. Dit digipunt is een gratis dienstverlening en vrij toegankelijk, elke maandagvoormiddag van 9 tot 12 u. en elke woensdagnamiddag van 13 tot 16 u.

Naast het individueel en op maat begeleiding krijgen bij het oplossen van digitale vragen, kan de burger hier ook terecht voor hulp bij het zoeken naar een vorming op maat, zowel intern bij Leerpunt als extern bij andere vormingsinitiatieven.

Dit artikel werd gepubliceerd op 4 december 2020.