Georganiseerde vrijetijdsactiviteiten opnieuw toegelaten voor -12-jarigen in Grembergen vanaf 4/1

Vanaf maandag 4 januari zijn fysieke samenkomsten van verenigingen en clubs in Grembergen (jeugd, cultuur, sport …) opnieuw toegelaten voor -12-jarigen.

De stedelijke veiligheidscel besliste eerder dat alle verenigingen en clubs in Grembergen vanaf donderdag 17 december hun activiteiten verplicht moesten stopzetten voor -12-jarigen. Reden hiervoor waren het hoge aantal besmettingen in deze deelgemeente, vooral ook bij -12-jarigen.

Gezamenlijke inspanning

Dankzij ieders bijdrage is het aantal coronabesmettingen in Grembergen gedaald en zijn er geen -12 jarigen meer besmet, waardoor georganiseerde vrijetijdsactiviteiten voor -12-jarigen in Grembergen vanaf maandag 4 januari opnieuw toegelaten zijn. We wensen alle inwoners, clubs, verenigingen … te bedanken voor deze gezamenlijke inspanning. Door de sociale contacten te beperken, zijn we er samen in geslaagd om de verdere verspreiding van het virus af te remmen. 

We rekenen ook op de verantwoordelijkheid van de clubs en verenigingen om zich te organiseren met respect voor de coronamaatregelen. De maatregelen specifiek voor sportclubs lees je via https://www.dendermonde.be/sporten-in-coronatijden.

Blijf de maatregelen respecteren

De cijfers in Dendermonde gingen de goede richting uit, maar we zien de laatste dagen weer een toename van het aantal besmettingen, waaruit blijkt dat het virus nog altijd aanwezig is in onze samenleving.

We blijven rekenen op de solidariteit, de inspanning en de veerkracht van alle Dendermondse inwoners. Volhouden is de enige manier. Enkel zo kunnen we het aantal coronabesmettingen, ziekenhuisopnames en overlijdens nog verder doen dalen. Samen dragen we zorg voor elkaar en kunnen we het virus vertragen.

Dit artikel werd gepubliceerd op 2 januari 2021.