Jommeke in de ban van het Ros Beiaard

Het lokaal bestuur Dendermonde is een samenwerking aangegaan met de Standaard Uitgeverij om een bijzonder verhaal rond het Ros Beiaard uit te brengen, getiteld ‘Het verdwenen hoefijzer’. Het stripalbum is vanaf 23 juni in heel Vlaanderen in de winkel te koop.

De Ros Beiaardommegang is uitgesteld naar 2022, maar Jommeke beleeft deze zomer wel een avontuur met de Vier Heemskinderen. 

Het verhaal

Het verhaal - geschreven en getekend door striptekenaar Gerd Van Loock - is een klassiek Jommekesavontuur geworden. Professor Leybaert, een archeoloog en rasechte Dendermondenaar die samen met zijn drie broers nog een van de heemskinderen is geweest in de befaamde ommegang, vindt tijdens een opgraving aan de monding van de Dender een groot gouden hoefijzer. Voor de professor het ultieme bewijs dat de mythe van het Ros Beiaard wel degelijk een grond van waarheid bevat. Niet alleen Dendermonde is helemaal in de ban van deze spectaculaire vondst. Ook Anatool is het nieuws ter ore gekomen. Gewapend met een metaaldetector trekt hij naar de vindplaats in de hoop de overige drie hoefijzers te vinden. Maar hij is niet de enige die het op de waardevolle schat heeft gemunt …

Ontdek het volledige verhaal in ‘Het verdwenen hoefijzer’. 

Avontuurlijke zoektochtwandeling

Ga samen met Jommeke en zijn vrienden op zoek naar het verdwenen hoefijzer en ontdek Dendermonde! Ontmasker de dader en win leuke prijzen.

Ontdek hier alle info

Voorbeeldpagina strip Jommeke

Dit artikel werd gepubliceerd op 31 mei 2021.