Werken aan de Scheldebrug Grembergen starten vanaf 22 februari

In aanloop naar de herinrichting van het kruispunt Mechelse Poort start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op 22 februari de renovatiewerken aan de Scheldebrug.

Omdat er ook gewerkt wordt aan de Zogsebaan en de Zeelsebaan is er minder doorgaand verkeer op deze brug. Van deze situatie maakt AWV graag gebruik om de werken aan de brug uit te voeren. Tijdens de werken zal het verkeer in beide richtingen langs de werf kunnen rijden. In de week van 22 februari voeren ze al enkele voorbereidende werken uit.

Voorbereidende werken in week van 22 februari

In de week van 22 februari legt de aannemer aan de zijde van de spoorwegbrug ter hoogte van het fiets- en voetpad voor, op en achter de brug een tijdelijke verharding aan. Daarbij wordt het fietspad in de rijrichting van Grembergen afgesloten. Fietsers en voetgangers moeten voor de brug oversteken om zo de kant van rijrichting Dendermonde de brug over te rijden. Deze werken duren ongeveer 2 dagen.

Scheldebrug in nieuw kleedje

Bij de renovatie van de brug wordt de bovenkant volledig vernieuwd. Er komt een nieuwe verharding op het wegdek en nieuwe leuningen en veiligheidsstootbanden. Aan de onderkant van de brug voeren ze betonherstellingen uit. 

Start werken in rijrichting Dendermonde

Om de hinder voor het verkeer te beperken pakt AWV de werken in 2 fases aan. Van 1 maart tot begin juli werken ze in de rijrichting Dendermonde. Tijdens deze werken wordt het verkeer over de rijhelft richting Grembergen geleid. In iedere rijrichting is 1 rijstrook beschikbaar. Fietsers gebruiken een tijdelijk dubbelrichtingsfietspad parallel met deze rijrichting. Ook voetgangers kunnen langs deze kant over de brug wandelen. De trappen naar de brug, aan de kant richting Dendermonde, worden tijdens de werken afgesloten.  

Na het bouwverlof nemen ze de rijhelft richting Grembergen onder handen. Alle verkeer rijdt tijdens deze werken op de brughelft in de richting van Dendermonde. Het Agentschap Wegen en Verkeer plant het einde van de werken in december 2021.

Klik hier voor alle info over de renovatiewerken aan de Scheldebrug

Dit artikel werd gepubliceerd op 18 februari 2021.