Vacature: ploegbaas gebouwen

Ben jij een goede coördinator en planner? Kan je snel mensen motiveren?

Rol in de organisatie

Als ploegbaas gebouwen ben je verantwoordelijk voor de coördinatie, planning, uitvoering en opvolging van het dagelijks operationeel beheer van de verschillende gebouwen in eigendom van het lokaal bestuur (musea, sporthallen, administratieve gebouwen, woonzorgcentra, kinderopvang, technische installaties op het openbaar domein …). Je draagt bij tot een efficiënt en effectief patrimoniumbeheer.

Als coördinator ben je de verbindingsfiguur tussen de uitvoering in eigen beheer en de gebouwbeheerder. Je begeleidt de planning en maakt samen met de planningscel en collega’s van de dienst gebouwen keuzes in prioriteiten zodat de werken volgens afspraak en op een kwalitatieve manier worden uitgevoerd. Je hebt oog om deze taken op een efficiënte en veilige manier te organiseren en waar nodig zorg je voor duidelijke communicatie, naar je eigen team, naar de gebouwbeheerder en naar jouw (interne) klanten.

Als ploegbaas ligt jouw focus op het ondersteunen van de eigen technici die het patrimonium onderhouden. Jij bent het aanspreekpunt voor de eigen techniekers (schrijnwerkers, elektriciens, metsers, schilders en loodgieters) en staat hen bij met raad en daad in hun dagelijkse werking. Als ze even vast zitten in hun technische taken, zoek jij mee naar oplossingen en stroomlijn je de verschillende opdrachten. Je motiveert hen om altijd tot de best mogelijke teamprestatie te komen.

Belangrijk is om mee te zijn met de technische evolutie binnen het gebouwbeheer. Zo volg je nieuwe ontwikkelingen op en implementeer je nieuwe werkwijzen zodat de interne werking mee evolueert met de nieuwe trends. Indien nodig zorg je voor een toelichting op het terrein.

Om deze taken tot een goed einde te brengen, beschik je over de nodige technische en bouwkundige kennis. Je bent en blijft op de hoogte van wijzigingen in de wetgeving en je implementeert deze op projectmatige wijze. Daarnaast voer je ook enkele administratieve taken uit.

De ideale kandidaat

Je hebt al een ruime technische bagage binnen de bouwwereld opgebouwd. Zowel ruwbouw als bouwtechnieken hebben voor jou weinig of geen geheimen. Je bent flexibel en kan een team coachen en bijsturen waar nodig. Je kan snel mensen enthousiasmeren en motiveren en bent een echte teamspeler. Bovendien werk je zelfstandig en kan je dringende problemen snel oplossen. Tot slot verwachten we dat je vlot samen werkt met jouw collega-ploegbazen om zo alle taken van de technische uitvoeringsdienst tot een goed einde te brengen. Ben je ook communicatief sterk en een vlotte planner/coördinator? Stel je zeker kandidaat.

Download de infobrochure voor ploegbaas gebouwen

Plaats in de organisatie

Als ploegbaas gebouwen maak je deel uit van de technische uitvoeringsdienst en werk je samen met de dienst gebouwen. Samen met de collega’s werk je mee aan het beheer en onderhoud van de verschillende gebouwen in eigendom van het lokaal bestuur.

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé.
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband.
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal C4-C5 (min. € 2.717 en max. € 4.251 bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden.
 • Je geniet van een 2e pensioenpijler ter waarde van 4% van je bruto jaarloon.
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding.
 • Gratis hospitalisatieverzekering.
 • Maaltijdcheques.

Bijkomende informatie

 • Het verloop van de selectie
  • Preselectie (gunstig/ongunstig)
  • Eventuele niveautest (gunstig/ongunstig)
  • Een persoonlijkheidsvragenlijst
  • Een gevalstudie onder de vorm van een thuisopdracht: vrijdag 26 maart ontvang je om 17 u. een mail. De proef moet ingediend worden voor zondag 28 maart om 24 u.
  • Een mondelinge proef: deze vindt plaats op 1 of 20 april 2021

Interesse?

Solliciteer hier voor ploegbaas gebouwen

Solliciteren kan tot en met 17 maart 2021 door jouw cv, ingevulde vragenlijst en een kopie van jouw diploma te bezorgen.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Petra Beeckman, personeelsdienst - team selectie en rekrutering via 052-25 10 84.

Dit artikel werd gepubliceerd op 24 februari 2021.