Oproep: vrijwilligerstolken voor vaccinatiecentrum Dendermonde

Word vrijwilligerstolk en draag je steentje bij aan de strijd tegen COVID-19! Wij zoeken gemotiveerde vrijwilligerstolken om medewerkers van het vaccinatiecentrum in Dendermonde te ondersteunen bij mensen die het Nederlands niet of onvoldoende spreken.

Wat verwachten we van je?

Als er nood is aan ondersteuning, bijvoorbeeld bij het onthaal of bij de medische registratie, word je telefonisch gecontacteerd vanuit het vaccinatiecentrum in Dendermonde om te helpen vertalen. Je hoeft dus niet ter plaatse aanwezig te zijn.

Je geeft vooraf door op welke weekdagen je kan helpen. Wij gebruiken deze momenten als richtinggevend. Je kan ze voor je start nog aanpassen.

Wie kan zich aanmelden?

Je begrijpt en spreekt goed Nederlands en één of meerdere andere talen.  Jong of oud, nog in opleiding of een rugzak vol ervaring, dat maakt niet uit! wij zijn op zoek naar vrijwilligers met een specifieke taalachtergrond.

Hoe kan je je aanmelden?

Surf naar www.dendermonde.be/tolk en vul de gegevens in. We nemen contact met jou op om concrete afspraken te maken en alle info door te geven.

Vragen?

Mail naar vaccinatie@elzdender.be.

Bedankt!

De lokale besturen van Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Lebbeke en Zele en hun inwoners bedanken je alvast voor je inzet! Het engagement als vertaler is een zinvol engagement, met heel veel voldoening. Vaccinatie is een belangrijk deel van de oplossing om de coronacrisis achter ons te laten. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe sneller we groepsimmuniteit opbouwen. Bedankt om mee te helpen in deze belangrijke vaccinatiecampagne!

Dit artikel werd gepubliceerd op 15 maart 2021.