Vacature: centrumleider lokaal dienstencentrum

Heb je al met vrijwilligers gewerkt? En spreekt projectwerk binnen het sociaal domein jou aan?

Rol in de organisatie

Als centrumleider coördineer je de algemene werking van het lokaal dienstencentrum (ldc). Samen met je collega’s zorg je voor een gevarieerd aanbod aan dienstverlening en activiteiten.

Een van jouw kernopdrachten is buurtgericht werken. Jij versterkt de sociale cohesie in de buurt en benut de krachten uit de buurt door samen te werken met buurtactoren en hen te stimuleren en te betrekken bij jullie werking. Je speelt in op activiteiten uit de buurt en stemt zo jullie aanbod af met andere lokale verenigingen.

Je bouwt een breed netwerk op van zowel professionals als vrijwilligers. Via dit netwerk trek je de juiste vrijwilligers aan, zet je samenwerkingsverbanden op, organiseer je nieuwe activiteiten, zorg je voor thuiszorgdiensten, verwijs je door naar verpleegkundigen of andere professionelen … Zo kan je via een breed netwerk verbanden leggen en wederzijds doorverwijzen in functie van de noden van de buurt.

Jij neemt het voortouw om voor jouw domein samenwerkingsopportuniteiten op te zetten die het lokaal bestuur als partner voor buurtwerking op de kaart zet. Je initieert en bouwt projecten rond actuele maatschappelijke noden in kader van buurt- en wijkwerking verder uit.

Voor zowel gebruikers, vrijwilligers, hulpverleners als andere interne en externe partners ben jij diegene waarbij ze terecht kunnen met hun vragen. Jij weet wat er reilt en zeilt zowel binnen het ldc als de ruimere organisatie. Ook het welzijns- en hulpverleningsaanbod in de ruimere omgeving is je bekend waardoor je de gebruikers gericht kan doorverwijzen indien nodig.

Je stimuleert de samenwerking tussen alle teamleden van het ldc (maatschappelijk werker, servicemedewerker, vrijwilligers …) . Je bent een coach en inspirator die hen motiveert om dagelijks het beste van zichzelf te geven. Daar hoort ook de uitbouw van een vrijwilligersnetwerk bij zodat je het activiteitenaanbod kan realiseren samen met hen. Daarbij begeleid je de vrijwilligers en motiveer je hen elke dag.

Tot slot volg je ook de praktische en administratieve van het dienstencentrum op.

De ideale kandidaat

Als centrumleider ligt jouw focus vooral op het promoten van het lokaal dienstencentrum door het een plaats te geven in de buurt. Je bent een geboren netwerker die mensen en organisaties vlot in verbinding brengt met elkaar. Daarbij geloof je in de kracht van de buurt en wil je de motor zijn om de buurtwerking op poten te zetten. We verwachten dat je goede communicatieve vaardigheden kan voorleggen en dat je een team kan coachen en motiveren in hun werk. Heb je affiniteit met buurt- en vrijwilligerswerking? En ook een vlotte planner en organisator? Stel je zeker kandidaat.

Download de infobrochure voor centrumleider ldc

Plaats in de organisatie

Als centrumleider ben je verantwoordelijk voor één van onze drie lokale dienstencentra (een nieuw, vierde ldc wordt gebouwd in Oudegem). In een lokaal dienstencentrum is iedereen welkom om mensen te leren kennen, kop koffie te komen drinken, een gezellige babbel te doen … We streven ernaar om voor de plaatselijke leefgemeenschap een laagdrempelige ontmoetingsplaats te zijn waar iedereen terecht kan voor dienstverlening, vorming, ontspanning, thuiszorg, buurtzorg en informatie. Het ldc is ook een antennepunt van het Sociaal Huis waar men terecht kan voor informatie over sociale voordelen, tegemoetkomingen …

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. € 2.536 en max. € 4.229 bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
 • Je geniet van een 2e pensioenpijler ter waarde van 4% van je bruto jaarloon
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding
 • Gratis hospitalisatieverzekering.
 • Maaltijdcheques

Bijkomende informatie

 • Het verloop van de selectie
  • Preselectie (gunstig/ongunstig)
  • Een gevalstudie: woensdag 12 mei
  • Een persoonlijkheidsvragenlijst
  • Een mondeling gedeelte: woensdag 26 mei

Interesse?

Solliciteer hier voor centrumleider ldc

Solliciteren kan tot en met 28 april 2021 door jouw cv, ingevulde vragenlijst en een kopie van jouw diploma te bezorgen.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Ilke Van Gucht, personeelsdienst - team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of via 0492-13 68 34.

Dit artikel werd gepubliceerd op 7 april 2021.