Start proefopstelling in Baasrode vanaf 9 april 2021

Vanaf vrijdag 9 april 2021 wordt in het centrum van Baasrode een proefopstelling ingevoerd om de veiligheid in de schoolomgevingen te verhogen.

Daarbij worden de volgende maatregelen ingevoerd:

  • De rijrichting in het noordelijk deel van het Dorpsplein wordt omgekeerd: auto's moeten nu vanaf KBC inrijden richting Axa bank in plaats van omgekeerd voordien.
  • Dit deel van het Dorpsplein krijgt het statuut woonerf, waarbij er niet geparkeerd mag worden buiten de aangeduide parkeervakken, de snelheid beperkt wordt tot max. 20 km/u, kinderen en voetgangers de volledige straatbreedte mogen gebruiken en ook op straat mogen spelen, maar auto's niet onnodig lang mogen hinderen.
  • De voorrang wordt gewijzigd aan het kruispunt van dit deel van het Dorpsplein met de Kloosterstraat. Verkeer dat van het Dorpsplein komt, zal verplicht moeten stoppen. Fietsers die op dit kruispunt in beide richtingen kunnen rijden, krijgen hierdoor voorrang.
  • De Kloosterstraat wordt éénrichtingsverkeer vanaf het noordelijk deel van het Dorpsplein richting Scheepswerfstraat.
  • In de andere richting wordt de Kloosterstraat en de Palingbotterstraat éénrichtingsverkeer richting Rosstraat.
  • In de Petrus Van Bavegemstraat wordt eveneens éénrichtingsverkeer ingevoerd in de rijrichting van de Rosstraat.

De proefopstelling zal minstens tot het najaar (september/oktober) behouden blijven, waarbij er dan een evaluatie gehouden zal worden. Vragen, suggesties, opmerkingen, enz. (zowel positief als negatief), mogen worden overgemaakt aan mobiliteit@dendermonde.be. Die worden dan meegenomen binnen de evaluatie.

Dit artikel werd gepubliceerd op 7 april 2021.