Sneller een vaccin? Registreer je op de QVAX-reservelijst!

Wil je sneller in aanmerking komen voor vaccinatie? Registreer je dan nu op de QVAX-reservelijst.

Deze reservelijst wordt gebruikt wanneer mensen niet komen opdagen voor hun geplande vaccinatie of wanneer er door andere omstandigheden opeens nog vaccins beschikbaar zijn in het vaccinatiecentrum. Via www.qvax.be kan je online aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen.

Via dit systeem kan het vaccinatiecentrum vrijgekomen vaccinatieplaatsen snel doorgeven. Hierbij wordt altijd de volgorde gerespecteerd die werd vastgelegd door de federale overheid. 

Hoe werkt QVAX?

  1. Surf naar www.qvax.be. Opgelet: heb je al een uitnodiging ontvangen? Schrijf je dan niet in op de reservelijst, maar bevestig of wijzig de afspraken op je uitnodiging
  2. Duid aan op welke dagen en uren je beschikbaar bent om snel naar het vaccinatiecentrum te gaan. Je engageert je dat je daadwerkelijk beschikbaar bent op die momenten.
  3. Je wordt opgeroepen via sms en/of e-mail. Bevestig de afspraak snel en ga dan pas naar het vaccinatiecentrum. Als je niet op tijd reageert, heb je je kans gemist en wordt de volgende persoon op de reservelijst opgeroepen. Jouw inschrijving op de reservelijst vervalt dan.

Vanaf 18 jaar kan je via QVAX ook aangeven dat je bereid bent om gevaccineerd te worden met een Johnson & Johnson-vaccin. Je neemt daarbij ook kennis van het zeer zeldzame risico op ernstige aandoeningen. Lees hier meer over.

Ben je tussen 12 en 15 jaar? Dan heb je wel toestemming nodig voor je vaccinatie. Lees hier meer over. 

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 juni 2021.