Elia werkt aan de hoogspanningslijn tussen Baasrode en Sint-Gillis

Elia breekt een hoogspanningslijn af in de gemeenten Buggenhout, Lebbeke en Dendermonde. Deze hoogspanningslijn van ongeveer 8 kilometer lang heeft het einde van de levensduur bereikt.

Afbraak van een hoogspanningslijn

Vanaf begin mei 2021 verwijdert Elia de elektriciteitsdraden van de hoogspanningslijn. Dit gebeurt door de elektriciteitsdraden naar beneden te halen en op te rollen. Huizen en wegen onder de hoogspanningslijn worden beschermd door houten portieken of kranen. Daarna zal Elia de hoogspanningsmasten met een kraan afbreken. Waar mogelijk zullen funderingen verwijderd worden. De werken zullen duren tot eind 2021.

Werken in fasen om hinder te beperken

De hoogspanningslijn wordt niet in één keer volledig afgebroken. Het hele traject tussen Baasrode en Sint-Gillis-bij-Dendermonde is opgedeeld in verschillende fasen. Elia start met haar werken in Baasrode en breekt de hoogspanningslijn fase per fase verder af richting Sint-Gillis. De werken in elke fase duren ongeveer 4 à 5 weken. Wanneer Elia start met werken in een nieuwe fase, ontvangen buurtbewoners op voorhand een brief met meer informatie over eventuele specifieke hinder of omleidingen tijdens de werken.

Meer informatie?     

Bij vragen over deze werken kan je contact opnemen via  omwonenden@elia.be of de gratis infolijn 0800-11 089 (tijdens de kantooruren). Op de webpagina www.elia.be/projecten is steeds de laatste stand van zaken van het project terug te vinden.

De bevoorrading van elektriciteit blijft gegarandeerd via andere elektriciteitsverbindingen in de regio.

Dit artikel werd gepubliceerd op 26 april 2021.