Oproep: wil je deze zomer een evenement organiseren?

Laat het ons weten en vul de vragenlijst in!

Door de coronamaatregelen werden er het afgelopen jaar veel evenementen geschrapt of uitgesteld. Vanaf woensdag 9 juni start het zomerplan, waardoor er opnieuw meer mogelijk wordt. Zo kunnen vanaf dan evenementen binnen plaatsvinden tot 200 personen of 75 % van de zaalcapaciteit, buiten tot 400 personen, telkens met mondmasker en op veilige afstand. Je leest meer over dit zomerplan via https://www.info-coronavirus.be/nl/news/occ-1105/. Deze versoepelingen zijn onder voorbehoud van de evolutie van het aantal coronabesmettingen en de vaccinatiecampagne.

Als lokaal bestuur hebben we nog geen duidelijkheid over welke specifieke maatregelen gelden op de verschillende evenementen, omdat we nog geen ministerbesluit ontvingen. Hierdoor is het momenteel niet mogelijk om aanvragen al definitief goed te keuren. Wel wil de lokale politie en het lokaal bestuur zich opnieuw engageren om initiatieven en evenementen maximaal te begeleiden en te ondersteunen.

Om een overzicht te krijgen van het aantal aanvragen, willen we organisatoren van mogelijke evenementen deze zomer vragen om de vragenlijst in te vullen via https://bit.ly/3wBljvt of door de QR-code onderaan deze pagina te scannen. Ook wie eerder al het evenementenformulier invulde, vragen we om deze vragenlijst opnieuw in te vullen. De evenementencel engageert zich om de haalbaarheid van elk initiatief na te kijken, advies te geven en indien nodig een overleg te organiseren met de betrokken diensten.

Goed om te weten:

  • Deze vragenlijst dient enkel om een schatting te kunnen maken van het aantal aanvragen en een eerste ‘haalbaarheidscheck’ te doen.
  • Organisatoren moeten daarna de COVID Event Risk Model (CERM) invullen via www.covideventriskmodel.be. Dit is een vragenlijst om je evenement te scannen op het COVID-veiligheidsrisico. Na de scan kan je het resultaat met een kleurcode (groen, geel of rood) downloaden die de veiligheidsrisico’s uitdrukt en toevoegen aan het evenementenformulier in via www.dendermonde.be/vergunning-evenement.
  • Alleen evenementen of activiteiten met een groene kleurcode krijgen toelating, op voorwaarde dat ook alle andere voorwaarden vervuld zijn zoals bv. verkeersmaatregelen, geluidsnormen, veiligheid … Een groen label betekent dus niet automatisch dat je evenement goedgekeurd is.

QR-code

Dit artikel werd gepubliceerd op 27 mei 2021.