Mondmaskerplicht afgeschaft in winkelstraten Dendermonde

Omdat het aantal coronabesmettingen in Dendermonde de voorbije maand zeer sterk gedaald is en de vaccinatiegraad in stijgende lijn gaat, schaft het lokaal bestuur de mondmaskerplicht in de winkelstraten af.

Vanaf donderdag 10 juni 2021 is het niet langer verplicht om in de Brusselsestraat, op het Heldenplein, Oude Vest, Vlasmarkt en de Oude Vismijn een mondmasker te dragen

Het lokaal bestuur benadrukt wel dat op basis van de federale regels en sectorprotocollen de mondmaskerplicht blijft gelden in heel wat omstandigheden. Zo moet je verplicht een mondmasker dragen op de wekelijkse markten, in openbare gebouwen, op evenementen, in winkels, in horecazaken (met inbegrip van de verplaatsing op de terrassen) en op het openbaar vervoer. Het volledige overzicht lees je via www.dendermonde.be/mondmaskers.

Om te vermijden dat de gezondheidssituatie opnieuw kantelt en het aantal besmettingen plots opnieuw gaat stijgen, roept de stad de inwoners op om hun verantwoordelijkheid te nemen en de maatregelen strikt te blijven naleven. We rekenen ook op het verantwoordelijkheidsgevoel van de Dendermondse inwoners en bezoekers om een mondmasker te dragen op drukke plaatsen of wanneer er niet voldoende afstand kan worden gehouden.

Dit artikel werd gepubliceerd op 10 juni 2021.