18+, nog niet uitgenodigd en kandidaat voor Johnson & Johnson?

Interesse? Registreer je nu via QVAX.

Wie jonger is dan 41 jaar, wordt niet standaard uitgenodigd voor een vaccinatie met een Johnson & Johnson-vaccin wegens risico op zeer zeldzame bijwerkingen. Wie ouder is dan 18 jaar en nog geen uitnodiging voor vaccinatie ontvangen heeft, kan via www.qvax.be wel zelf aangeven bereid te zijn om gevaccineerd te worden met dit vaccin. Voor hen kan dat betekenen dat ze sneller volledig gevaccineerd kunnen worden, wat af te wegen valt tegen het risico op zeer zeldzame ernstige bijwerkingen.

Niet voor jou? Spreek er familieleden, vrienden, collega's ... over aan.

Wat zijn de principes?

 1. De inschrijving voor een Johnson & Johnson-vaccin via QVAX is vrijwillig.
 2. Een inschrijving op QVAX resulteert niet automatisch in een uitnodiging voor het Johnson & Johnson-vaccin. Je geeft je op als reserve die bereid is om ook voor een Johnson & Johnson-vaccin opgeroepen te kunnen worden. Je kan even goed voor een ander type vaccin opgeroepen worden, wanneer hij/zij bovenaan de reservelijst staat en er een ander vaccintype beschikbaar is. Er is dus nog altijd geen keuzevrijheid voor een vaccin.
 3. Zoals altijd, sluit een inschrijving op QVAX de persoon in kwestie niet uit van een uitnodiging via het reguliere kanaal. Als de persoon niet opgeroepen wordt via QVAX, word je nog altijd via brief uitgenodigd wanneer jouw leeftijdsgroep aan de beurt is.
 4. De vaccins voor mensen die via QVAX worden opgeroepen, worden volgens dezelfde prioriteiten verdeeld als normaal, waarbij we dalen in leeftijd van oud naar jong.
 5. Iedere persoon die op QVAX aanduidt met een Johnson & Johnson-vaccin gevaccineerd te willen worden, krijgt extra informatie waarin de risico’s van het vaccin worden uitgelegd .

Hoe werkt het voor jou?

 • Iedereen kan zich via www.qvax.be inschrijven op de reservelijst. Het is niet mogelijk om je telefonisch in te schrijven. Lees meer via www.dendermonde.be/qvax
 • Iedereen jonger dan 41 jaar wordt op het einde van die inschrijving ook gevraagd aan te geven of hij/zij bereid is gevaccineerd te worden met een Johnson & Johnson-vaccin. Bij die keuze krijg je ook uitleg over het kleine risico op ernstige bijwerkingen van het vaccin.
 • Personen die zich eerder al ingeschreven hadden via QVAX, krijgen een e-mail met de vraag hun inschrijving bij te werken met deze keuze.
 • Personen kunnen dus ook op elk moment opnieuw inloggen in QVAX en hun inschrijving bijwerken, ook hun keuze om al dan niet het Johnson & Johnson-vaccin te kunnen krijgen.
 • Wie via QVAX heeft aangegeven bereid te zijn om gevaccineerd te worden met een Johnson & Johnson-vaccin, kan door zijn vaccinatiecentrum opgeroepen worden wanneer er een vaccin beschikbaar is. Dat gebeurt via QVAX, dus via een sms en/of e-mail die de persoon heeft ingegeven bij zijn QVAX-inschrijving. Zo'n uitnodiging komt dus niet per post.
 • Het blijft belangrijk dat je meteen reageert en bevestigt dat je op de uitnodiging wil ingaan en een afspraak maakt, anders zal je vaccinatiecentrum een volgende persoon uitnodigen.
Dit artikel werd gepubliceerd op 29 juni 2021.