Trekveer Oude Schelde Appels klaar voor gebruik

Goed nieuws! Je kan opnieuw door het volledige gebied ‘Oude Schelde Appels’ wandelen zonder dat je hiervoor een eind over de openbare weg moet. Via de overzet met het trekveer kan je de wandellus vervolledigen.

Het houten trekveer brengt je, maximaal met 4 personen tegelijkertijd, naar de andere zijde van de Oude Schelde. Het trekveer is eenvoudig te bedienen. Belangrijk is wel dat het veer een verplaatsingsdoel heeft, en dus geen speeltoestel is.

Het natuurgebied de Oude Schelde in Appels is een klein maar prachtig gebied dat heel wat wandelaars aantrekt. Je kan er een mooie wandeling maken waar vroeger de Schelde stroomde, voor deze in de 19e eeuw werd rechtgetrokken. Het is een oude Scheldemeander.

Er is ook een interactieve wandeling, waarbij je aan de hand van een aantal QR-codes meer uitleg krijgt over het gebied en zijn geschiedenis. Tijdens deze wandeling kom je ook het trekveer tegen. Je kan genieten van het prachtige zicht over de Oude Schelde en misschien zie je zelfs een bever opduiken tijdens je overvaart!

Alle info die je te zien krijgt tijdens de wandeling kan je ook terugvinden op de website van Agentschap Natuur en Bos.

Dit artikel werd gepubliceerd op 21 juni 2021.