Tweede afspraak AstraZeneca verplaatsen naar 8 weken

Wie nog in een 12 weken schema zit voor het vaccin van AstraZeneca kan beslissen om in te gaan op de mogelijkheid om de tweede prik te vervroegen. Dit kan tot ten vroegste 54 dagen na prik 1.

Wat doe je als je jouw tweede prikdatum nog niet bevestigd hebt?

 1. Surf naar covidvaccin.doclr.be en vul je persoonlijke vaccinatiecode in. Die code vind je terug op je uitnodigingsbrief.
 2.  Klik op 'Doorgaan'.
 3.  Je krijgt een overzicht van jouw vaccinatiemomenten.
 4.  Wijzig jouw tweede vaccinatiemoment via de knop 'Verplaatsen'.
 5.  Kies in de aangeboden agenda een nieuw vaccinatiemoment dat voor je past. Het systeem houdt daarbij automatisch rekening met de periode die tussen je 2 vaccinaties moet zitten.
 6.  Klik onderaan op 'Ik bevestig mijn toegewezen vaccinatie'.
 7.  Zet het schuifje vervolgens op 'Ja' (groene kleur) om te bevestigen dat je kennis genomen hebt van de aangeboden informatie.
 8.  Klik op 'Bevestigen' om je nieuwe afspraken definitief te bevestigen.
 9.  Noteer je nieuwe afspraken ook zeker in je agenda.

Wat doe je als je jouw tweede prikdatum wel reeds bevestigd hebt?

Je vindt bij de downloads een uitgebreid stappenplan met afbeeldingen.

 1. Zoek de bevestigingsmail van je 2e dosis afspraak op in je mailbox. De afzender van deze mail is: cov19-vaccin@doclr.be. De titel van deze mail is: “Bevestiging afspraak COV19 vaccinatie”
 2. Klik in de mail op “afspraak annuleren” (je kan pas een vervroegde 2e prik kiezen als je eerst de reeds bevestigde datum annuleert).
 3. Annuleer je afspraak in Doclr.
 4. Twee opties om nieuwe afspraak te plannen:
  • Je maakt rechtstreeks in Doclr een nieuwe afspraak via de knop “Boek je afspraak opnieuw in”.
  • Je ontvangt een bevestigingsmail van je annulatie en klikt in die mail op de knop “Nieuwe afspraak maken”.
 5. Vul je gegevens aan en aanvaard de voorwaarden.
 6. Kies een moment op een dag dat jouw vaccinatiecentrum AstraZeneca vaccineert, dat voor jou past in de agenda (tussen 51 dagen en 89 dagen na je 1e dosis afspraak, zie verder).
 7. Bevestig je afspraakmoment en schrijf voor alle zekerheid jouw nieuwe afspraakmoment op!
 8. Je ontvangt een bevestigingsmail voor je nieuwe afspraakmoment (indien je e-mailadres correct geregistreerd staat in het systeem).

Als je niet verder kan bij een bepaalde stap, aarzel dan niet om contact op te nemen met het callcenter van ons vaccinatiecentrum op 0800-99 502 (elke werkdag bereikbaar van 9 tot 17 uur). We helpen je graag verder!

Extra vaccinatiemomenten om je tweede prik te vervroegen

Binnen de huidige werkplanning van het vaccinatiecentrum zijn verspreid een beperkt aantal uursloten beschikbaar om je tweede prik te verplaatsen. Om alle inwoners de kans te geven om de tweede prik te vervroegen, voorzien we twee extra, nieuwe vaccinatiedagen op donderdag 15 en dinsdag 20 juli in de voormiddag.

Indien de vragen blijven binnenkomen, wordt al het aantal beschikbare uursloten verder uitgebreid in die tijdsblokken, zodat iedereen deze kans krijgt.

Dit artikel werd gepubliceerd op 30 juni 2021.