Strava Challenge Dendermoves

Vanuit het lokaal bestuur willen we de Dendermondenaren nog meer motiveren om te bewegen en te sporten.

Dendermonde telt ongeveer 46.000 inwoners. Zou het ons samen lukken om op een maand tijd in totaal 46.000 kilometer bij elkaar te sporten?

Binnen enkele weken start de Stava Challenge "Dendermoves". Iedereen die meedoet maakt kans op leuke prijzen en als we het gemeenschappelijk doel van 46.000 km halen, zal Jelle Veyt, bekend Dendermonds sporter en avonturier, eind september de vlag van Dendermonde op de top van de Kilimanjaro planten.

Jelle Veyt werkt al enkele jaren aan een bijzondere missie: in elk continent van de wereld wil hij op eigen kracht de hoogste berg bereiken en die vervolgens beklimmen. Dat deed hij al met de Mount Everest, de Elbroes en de Carstensz Piramide. Een volgende berg op het lijstje is de Kilimanjaro in Afrika.

Momenteel reist hij af naar Congo om zo nog 6.000 kilometers met de fiets af te leggen tot de voet van de Kilimanjaro in Tanzania. Zijn streefdoel is de berg tegen midden september te bereiken en de beklimming ervan rond 22 september aan te vatten.

Dendermoves op Strava

Wandelen, lopen, fietsen, rolschaatsen, skaten? Het kan allemaal. We willen de Dendermondenaren (en mensen daarbuiten) in beweging krijgen en werken naar een gezamenlijk doel. We richten een Strava Club op 'Dendermoves' waarin iedereen zich lid kan maken en kilometers kan verzamelen. De start wordt gegeven op maandag 23 augustus en de challenge stop op maandag 20 september om 20u.

Sluit je aan op de Stravaclub 'Dendermoves'

Wedstrijd

Daarnaast zullen tien individuele deelnemers beloond worden met een sportieve goodiebag met o.a. een waardebon. Omdat we iedereen willen meekrijgen en het niet uitmaakt of je nu 500 of 5 kilometer sport in onze Dendermoves-club, kiezen we de winnaars via een willekeurige loting.

Uiteraard zijn ook mensen buiten Dendermonde welkom om mee ons doel te behalen.

Wat te doen?

  • Maak je lid van Strava (mocht dit nog niet het geval zijn)
  • Volg ons Strava profiel 'Sportdienst Dendermonde'
  • Maak je lid van de club 'Dendermoves'

Beweeg vanaf 23 augustus zoveel mogelijk en zo dragen jouw kilometers bij tot ons gezamenlijk doel.

Veel succes!

Dit artikel werd gepubliceerd op 24 juni 2021.