Gezocht: sociale en groene initiatieven die mens en omgeving verbinden

Streekfonds Oost-Vlaanderen lanceert een nieuwe projectoproep voor sociale projecten die inzetten op de omgeving. DDS ondersteunt het project.

Een warme provincie waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te
leven en op te groeien, daar gaan we voor! Streekfonds Oost-Vlaanderen slaat samen met de lokale besturen en onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting de handen in elkaar.

Kan jouw project, of dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school, een hefboom
gebruiken? Tot en met 8 november gaan we op zoek naar lokale projecten met een positieve impact die inspelen op een maatschappelijke uitdaging. Geselecteerde projecten houden een crowdfundingcampagne via de website van Streekfonds Oost-Vlaanderen. Zo verzamelen ze een groep supporters rond hun projectidee. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld door het Streekfonds Oost-Vlaanderen met maximum 5.000 euro en met de steun van DDS. 

Wellicht is dat een hefboom die ook jouw lokaal initiatief goed kan gebruiken. Omdat we geloven in de kracht van lokale netwerken is de werking van het streekfonds opgesplitst in vijf regio’s. Voor Scheldevallei komen alle projecten in aanmerking in de volgende gemeenten/steden:
Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Hamme, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen,
Zele

Op Een hart voor de Scheldevallei kan je de projecten terugvinden die dit jaar onze steun kregen. 

Praktisch
Dien ten laatste op maandag 8 november je project in. 

Dien je procent in

Wil je jouw idee al eens aftoetsen?
Op maandag 20 september en woensdag 13 oktober is er om 19 u.  een infomoment waar je jouw idee kan aftoetsen en bijkomende vragen kan stellen.

Schrijf gratis in!

Dit artikel werd gepubliceerd op 8 juli 2021.