Hoe gebeurt de vaccinatie van de 12-jarigen?

12- tot 15-jarigen krijgen twee prikken van het Pfizervaccin. Je kan niet zelf een afspraak maken om je kind te laten vaccineren. Er volgt een persoonlijke uitnodiging via brief. In die brief lees je alles over de vaccinatiemomenten en vind je een vaccinatiecode om je afspraken te bevestigen.

Uitzondering: 12-15-jarigen die al eerste vaccin in vaccinatiecentrum Appels kregen
12-15-jarigen die al een eerste vaccin kregen in het vaccinatiecentrum in Appels, worden opgebeld om een tweede afspraak in te boeken in vaccinatiecentrum Dender Keur. Nog geen telefoon gekregen? Neem zelf contact op met het callcenter vaccinatie via 0800-99 502.

Toestemming nodig
Als 12- tot 15-jarige heb je een toestemming van je ouder(s) of voogd nodig om gevaccineerd te worden. Als je als ouder(s) of voogd meekomt, betekent dit automatisch dat je de toestemming geeft om je te laten vaccineren. Komt je kind alleen? Geef dan een brief met de goedkeuring  mee. Je vindt een voorbeeldbrief bij de downloads. Komt je kind alleen zonder toestemmingsbrief? Dan volgt er eerst een gesprekje met de dokter van het vaccinatiecentrum.

Lees ook: Wat moet je doen als je een uitnodiging voor vaccinatie ontvangen hebt?

Dit artikel werd gepubliceerd op 29 oktober 2021.