Vacature: digitale informatiebeheerder

Heb je een analytisch vermogen? Heb je interesse op vlak van kennis- en informatiebeheer, documentenbeheer en IT en informatiesystemen?

Rol in de organisatie

Als digitale informatiebeheerder neem je projecten rond digitaal informatiebeheer en digitalisering op. Je gaat langs bij verschillende klanten en luistert naar hun informatiebehoeften. Deze vertaal je naar praktische en kwaliteitsvolle oplossingen. Dit voor zowel de interne klant als voor de burger, geënt op de praktijk van een goed informatiebeheer. Deze contactmomenten gebruik je om iedereen binnen de organisatie te stimuleren om meer digitaal en efficiënt te werken. Onder jouw begeleiding implementeer je deze oplossingen en bied je een correcte opvolging.

Je bouwt een sterke technologische expertise op rond informatiesystemen en tools en het beheren ervan. Deze expertise verruim je volgens de noden van de klant en het informatiebeheer. Vanuit deze expertise bouw je mee aan principes, richtlijnen, standaarden, procedures, werkinstructies … voor het beheer van zowel gestructureerde als niet-gestructureerde informatie en data op de werkvloer en in een digitaal depot.

Bij analyses, oplossingen en standpunten houd je rekening met bredere contexten en invalshoeken, ook buiten het eigen werkdomein. Je ziet grotere structuren en minder voor de hand liggende verbanden waardoor je kan anticiperen. Waar en wanneer nodig zoom je in naar het vereiste detailniveau en de dagelijkse praktijk om vervolgens terug te keren naar de hoofdlijn en het grotere geheel. Je levert input en draagt bij tot het uitzetten van de strategische doelstellingen rond het beheer van informatie op organisatieniveau.

Je onderscheidt makkelijk hoofd- en bijzaak bij inhoudelijke analyses op de werkvloer maar ook bij de planning van je eigen taken. Zo loods je jezelf handig door de hoeveelheid materie en taken. Het bewaken van voortgang is een van je vele competenties. Hierbij verlies je de kwaliteit van het werk niet uit het oog.

De ideale kandidaat

Als digitale informatiebeheerder werk je zelfstandig en plan je zelf jouw taken en voer je deze verder uit. Je komt terecht in een klein team waar veerkracht en wendbaarheid dagelijkse kost zijn. Daarbij ben je flexibel en heb je geen probleem om tijdelijke aanpassingen aan jouw takenpakket door te voeren. Je bent een echte doener en hebt een hands-on-mentaliteit. We verwachten dat je trends opvolgt op het vlak van kennis- en informatiebeheer, documentenbeheer en IT en informatiesystemen. Je hebt een analytisch vermogen en kan conceptueel en abstract denken. Daarbij bewaak je altijd de kwaliteit en werk je resultaatgericht.

Download de infobrochure voor digitale informatiebeheerder

Plaats in de organisatie

Het team informatiebeheer en archief zorgt dat informatie optimaal kan ingezet worden om de interne bedrijfsvoering zo digitaal en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Om zo een betere dienstverlening aan de burgers aan te bieden en ervoor te zorgen dat beleidsmakers over betrouwbare informatie beschikken om beslissingen te nemen. Het team zorgt voor duurzame bewaring, zowel papieren als digitaal archief, om zo informatie snel terug te vinden en te raadplegen door zowel interne als externe klanten.

Ons aanbod

 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod.
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé
 • Een voltijdse functie in contractueel dienstverband
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal A1a- A2a (min. € 3.233 en max. € 5.357 bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
 • Je geniet van een groepsverzekering (4 % van je bruto jaarloon).
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald.
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding
 • Gratis hospitalisatieverzekering.
 • Maaltijdcheques

Bijkomende informatie

 • Het verloop van de selectie
  • Preselectie (gunstig/ongunstig)
  • Eventuele niveautest (gunstig/ongunstig)
  • Een verkennend gesprek: 24 november 2021
  • Een assessment (gunstig/ongunstig): in de week van 29 november 2021
  • Gevalstudie gevolgd door een mondelinge proef: 6 december 2021

Interesse?

Solliciteer hier voor digitale informatiebeheerder

Solliciteren kan tot en met 3 november 2021 door jouw cv, ingevulde vragenlijst en een kopie van jouw diploma te bezorgen.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Petra Beeckman, personeelsdienst - team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of via 052-25 10 84.

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Véronique Bonkoffsky via veronique.bonkoffsky@dendermonde.be 

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 oktober 2021.