Schoolstraat aan campus Sas ook na schooltijd van kracht

Om de verkeersveiligheid ook na schooltijd te verzekeren, wordt de schoolstraat ook op het einde van de schooldag ingevoerd.

In september 2020 werd na overleg tussen het Óscar Romerocollege, de lokale politie en de stad een schoolstraat ingevoerd bij het begin van elke schooldag. Om de verkeersveiligheid ook na schooltijd te verzekeren, voeren we de schoolstraat vanaf maandag 18 oktober ook op het einde van de schooldag in.

Concreet betekent dit dat vanaf het kruispunt Sas/Van Duysestraat tot de uitgang van de bibparking afgesloten wordt voor autoverkeer op:

  • maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8 tot 8.30 uur en van 15 tot 15.30 uur
  • woensdag van 8 tot 8.30 uur en van 11.50 tot 12.20 uur

Dat betekent dat ook Kinderdagverblijf Zonneschijn, IBO Centrum, Sociaal Huis, jeugddienst, wzc Aymonshof … via deze weg niet bereikbaar zijn met de auto als de schoolstraat van toepassing is.

Deze bijsturing is noodzakelijk omdat:

  • Alle leerlingen opnieuw voltijds naar school gaan, wat zorgt voor meer mobiliteit van voertuigen, fietsers en voetgangers.
  • Óscar Romeroschool start met de werken aan de nieuwbouw voor bijzonder onderwijs (aan de achterkant van de huidige kleuterschool). De toegang naar de kleuterschool wordt vanaf maandag 18 oktober een werfweg, waardoor alle kleuters en hun ouders of grootouders via de ingang van de lagere school moeten gaan. 

We begrijpen dat dit een inspanning vergt van iedereen, maar de veiligheid van de leerlingen is en blijft het belangrijkste. We rekenen op ieders verantwoordelijkheid en burgerzin.

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 oktober 2021.