Vacature: maatschappelijk werk(st)er dienst onthaalouders - vervangingscontract

Ben je klantvriendelijk en help je graag (onthaal)ouders verder binnen het domein kinderopvang?

Rol in de organisatie

Als maatschappelijk werker onthaalouders sta je mee in voor de werving en selectie van nieuwe onthaalouders. Nadien ondersteun en begeleid je de onthaalouders waar nodig. Hiertoe leg je onder meer huisbezoeken af bij de onthaalouder voor de opvolging van de ontwikkeling van de kinderen en het functioneren van het onthaalgezin. Bij nieuwe inschrijvingen van kinderen of bij problemen, behoort een bezoek aan ouders thuis uitzonderlijk tot de mogelijkheden.

Je beheert mee de dossiers die voor ieder kind en iedere onthaalouder worden aangelegd. Bij ziekte of afwezigheid van een onthaalouder, tracht je te zorgen voor de continuïteit van de opvang.

Op de dienst ben je het aanspreekpunt voor ouders en onthaalouders en geef je ook telefonisch inlichtingen.

Een groot deel van je taken heeft een administratief karakter. Zo verwerk je de opvangaanvragen, inschrijvingen en dagprijsbepaling. Je verzorgt de administratie over subsidiëring en betoelaging. Ook de facturatie en briefwisseling naar de ouders doe jij. Maandelijks beheer je de vergoedingen van de onthaalouders. Daarnaast kunnen ook nog andere administratieve taken tot jouw takenpakket behoren.

Verder organiseer je en volg je samen met de andere verantwoordelijken mee de vorming voor onthaalouders.

Plaats in de organisatie

Als maatschappelijk werker kom je bij de dienst onthaalouders terecht om ouders en onthaalouders bij te staan in het kader van kinderopvang.

Ons aanbod

 • Een deeltijdse functie (19u) in contractueel dienstverband
 • Een vervangingscontract (min 6 maanden) met kans op verlenging
 • Indiensttreding zo snel mogelijk
 • Een aantrekkelijke verloning volgens de salarisschaal B1-B3 (min. € 2.560 en max. € 4.313 bruto geïndexeerd maandsalaris)
 • Relevante werkervaring kan meegenomen worden
 • Je geniet van een groepsverzekering (4% van je bruto jaarloon)
 • Openbaar vervoer voor woon-werkverkeer is volledig terugbetaald
 • Kom je met de fiets naar het werk? Dan krijg je een mooie fietsvergoeding
 • Maaltijdcheques
 • Blijf leren en groeien via ons groot opleidingsaanbod
 • Geniet van een goede balans tussen werk en privé

Voorwaarden

 • De diplomavoorwaarden: houder zijn van een diploma bachelor sociaal werk met als afstudeerrichting maatschappelijk werk.
 • Specifieke voorwaarde: beschikken over een rijbewijs B

Interesse?

Solliciteer hier voor maatschappelijk werk(st)er dienst onthaalouders

Solliciteren kan tot en met 3 november 2021 door jouw cv, ingevulde vragenlijst en een kopie van jouw diploma en rijbewijs B te bezorgen. Op basis van jouw cv en ingevulde vragenlijst beslissen we of we je uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. De gesprekken gaan door op dinsdag 16 november 2021.

Vragen?

Voor meer inlichtingen over de selectieprocedure kan je contact opnemen met Petra Beeckman, team selectie en rekrutering via vacatures@dendermonde.be of via 0492-13 82 27.

Voor meer inlichtingen over de inhoud van de functie, kan je contact opnemen met Marik Eeckhaudt via marik.eeckhaudt@dendermonde.be

Dit artikel werd gepubliceerd op 13 oktober 2021.