Voormalig bibliotheekgebouw Baasrode wordt gesloopt

De bib aan de Scheepswerfstraat 16 staat sinds 2014 leeg en verkeert in zeer slechte staat. Het gebouw wordt afgebroken en de site krijgt een andere invulling.

Omdat een herbestemming van het gebouw een grote kost met zich zou meebrengen, werd besloten het gebouw te slopen. De vrijgekomen ruimte zal nadien ingericht worden als groene ruimte. Dit betekent meer groen in het centrum van Baasrode, een mooie opportuniteit voor de omgeving.

De sloopwerken van het bibliotheekgebouw van start gaan op vrijdag 15 oktober 2021. Op vrijdag vinden enkele voorbereidende werken plaats zodanig dat op maandag 18 oktober de afbraakwerker de sloop- en breekwerken kan aanvatten. De werken nemen ongeveer twee weken in beslag. 

Ten gevolge van de sloopwerken wordt de aangrenzende parkeerzone tijdelijk afgesloten. De parkeergelegenheid rond het gebouw is vanaf 15 oktober 2021 buiten gebruik voor de duur van de werkzaamheden. Na de sloop- en grondwerken wordt de parkeerzone terug opengesteld. 

Jammer genoeg kunnen we het slopen niet loskoppelen van werfverkeer, stof en aanwezig werflawaai. De nodige voorzorgsmaatregelen worden getroffen om dit tot een minimum te herleiden. 

Wie graag een laatste glimp opvangt van het voormalige bibliotheekgebouw kan nog snel de wandelschoenen aantrekken om het gebouw voor een laatste maal te aanschouwen. De mooie herfstkleuren uit het achterliggende park De Vliet zorgen ongetwijfeld voor mooie herinneringsfoto’s.

Dit artikel werd gepubliceerd op 14 oktober 2021.