Lokaal bestuur Dendermonde is een baanbrekende werkgever

"Dankzij je talenten kan je groeien", vertelt Thomas Hemelaer, waarnemend teamcoach in wzc Hof ter Boonwijk. Als lokaal bestuur werken we aan een innovatieve arbeidsorganisatie met vlakke structuur. Daarbij zijn onze woonzorgcentra gestart als pilootproject.

Zelforganiserende teams, verantwoordelijkheid en inzetten op talenten

In de woonzorgcentra werken we vandaag meer en meer met zelforganiserende teams. Ook de individuele medewerkers krijgen meer verantwoordelijkheden. Ze nemen steeds vaker taken op buiten hun strikte functieomschrijving. Zo kan een zorgkundige op een rustig moment mee de animatie verzorgen en pakweg croques bakken met de bewoners. Maar het gaat verder dan dat. Iedereen kan suggesties doen voor de werkorganisatie. Er is ook een grotere vrijheid in de planning van de eigen werkuren.

In deze nieuwe benadering spelen je talenten een grotere rol. Je krijgt meer mogelijkheden om te groeien binnen de organisatie. Als je iets graag doet, krijg je kansen. Onze manier van werken krijgt navolging in het volledige lokaal bestuur. Het uitgangspunt is steeds dat de inwoner – in ons geval de bewoner – op de eerste plaats komt.

Baanbrekende werkgever

We gaan voor minder, slimmer en groener onderweg, met een belangrijke plaats voor hybride werken en een goede werk-privébalans voor onze medewerkers.

Onze medewerkers worden extra gestimuleerd om met de fiets naar het werk te komen. Zo nemen we deel aan de nationale fietsdag, zijn we volop bezig met digitalisering van de fietsvergoeding en zetten we extra in op fietsveiligheid.

Daarnaast hebben we een uitgebreid flexwerkbeleid waarbij administratieve medewerkers van thuis kunnen werken. Zo zorgen we voor een gezonde werk-privébalans. We zetten in op flexibiliteit, initiatief nemen, verantwoordelijkheid opnemen en resultaten behalen.

Het lokaal bestuur Dendermonde wil zijn klantgerichtheid maximaliseren en daarnaast het personeel stimuleren in hun job door middel van betrokkenheid, uitdaging, creativiteit en innovatie. Als Baanbrekende werkgever zetten wij intern talent voorop om de uitdagingen rond minder, slimmer en groener onderweg aan te pakken en verder te evolueren naar een organisatie waar hybride en mensgericht werken voorop staan. Teamwork staat hierbij centraal en mensen en middelen worden ingezet in functie van wat we willen bereiken. Dit engagement sluit ook perfect aan bij het traject dat we als lokaal bestuur afleggen om te groeien naar een innovatieve arbeidsorganisatie. Met andere woorden: samen straf stromen gaat beter!

Meer weten? Surf naar https://www.baanbrekendewerkgever.be/

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je ook aan de slag bij lokaal bestuur Dendermonde? Neem een kijkje op www.dendermonde.be/vacatures en solliciteer.

Dit artikel werd gepubliceerd op 15 november 2021.